Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ & ' Atalanti golf'


Ο Δήμος Αταλάντης, με την ευκαιρία της «Παγκόσμιας ημέρας κατά της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας» και με στόχο να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία στις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών στα αποθέματα νερού για ύδρευση και άρδευση, πραγματοποίησε την Τρίτη 17/6 εκδήλωση με θέμα: «Ξηρασία & Ερημοποίηση: Υπαρκτό αλλά υποτιμημένο πρόβλημα».
Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν: ο Καθηγητής Εφαρμοσμένης Εδαφολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Κοσμάς, ο Καθηγητής Γεωλογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Μιγκίρος, ο Υδρογεωλόγος του ΙΓΜΕ κ. Βασίλειος Τσούμας, ο Υδρογεωλόγος του ΙΓΜΕ κ. Βασίλειος Ζόραμπας που παρουσίασαν τα στοιχεία της μελέτης τους: «Η ποιότητα νερού της λεκάνης Αταλάντης»

Ο Νομός Φθιώτιδας και ιδιαίτερα ο Δήμος Αταλάντης στο ‘κίτρινο ΄ κατά τους κ. καθηγητές που σημαίνει ότι πρέπει να γίνει άμεσα μια ορθολογική διαχείριση του νερού για να μην διψάσουμε στο άμεσο μέλλον. Προς στιγμή ελπίσαμε ότι το ΔΣ Αταλάντης θα ξανασκέφτονταν την καταστροφική για τα αποθέματα νερού της περιοχής τουριστική επένδυση με γήπεδα γκόλφ που απαιτούν τεράστιες ποσότητες νερού για να συντηρηθούν.
Λόγια , λόγια , λόγια. Δυστυχώς, ο κ. Δήμαρχος εθελοτυφλώντας δήλωσε ότι ‘η επένδυση θα γίνει , αν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου μας διαβεβαιώσουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα !!!????/’
Θα ήθελα να του μεταφέρω τη σύσταση του εκπροσώπου του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων κ. Παπαγεωργίου στη πρόσφατη ημερίδα ενάντια στην επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας της ΕΛΜΙΝ στον Εθνικό Δρυμό Οίτης, βγαλμένη μέσα από την αγωνιστική εμπειρία του από τον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στην Χαλικιδική.
‘ Μην εμπιστεύεστε τα Υπουργεία και τους Υπουργούς. Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας!!!!’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου