Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/10 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΣΚΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Μήνας Βιολογικής Γεωργίας και Οικολογικών δράσεων

Ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στην βιολογική γεωργία. Τα βιολογικά αγροκτήματα ανοίγουν τις πύλες τους και οι καταναλωτές πηγαίνουν και συναντούν τους παραγωγούς. Συζητούν, ενημερώνονται και συμφωνούν για τα ετήσια αγαθά, που θα τους προμηθεύσουν απ’ ευθείας τα αγροκτήματα, παραμερίζοντας τους μεσάζοντες και τους κομπραδόρους.

Η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και η απ’ ευθείας συναλλαγή με τους παραγωγούς, που παραδοσιακά γινόταν, είναι η μοναδική λύση για να αποφύγουμε τις επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης. Είναι η λύση ανάπτυξης μιάς σωστής βιολογικής γεωργίας σε όφελος παραγωγών και καταναλωτών.

Μερικές από τις εκδηλώσεις και δράσεις είναι:

Το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Οκτωβρίου οι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων των λαϊκών αγορών της Αθήνας οργανώνουν γευστική συνάντηση με τα βιολογικά προϊόντα στο χώρο της «ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ», Πάτμου και Καραβία 23 στα Πατήσια (Στάση ηλεκτρικού «ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ»), σε συνεργασία με το σύλλογο των κατοίκων. (Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ).

Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι η οικογένεια Γεώργα γιορτάζοντας τα 10 χρόνια βιολογικής γεωργίας καλεί φίλους στο βιο-δυναμικό αγρόκτημά της στα Σπάτα Μεσογείων Αττικής. Θα γίνει ενημέρωση για αμπελουργία και θα ακολουθήσει γλέντι. (Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ) Τηλ συνεννόησης: 210-6633345 & 6977975222.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο 11 & 12 Οκτωβρίου η περιβαλλοντική οργάνωση «ΗΛΕΣΙΟΝ» θα προσπαθήσει να εντοπίσει, χαρτογραφήσει και να τρυγήσει «άγρια» κλίματα, που έχουν επιζήσει στην Γκιώνα και στην Οίτη από τα αρχαία χρόνια. Τηλ συνεννόησης για συμμετοχή: 6945358916 ή στην ΒΙΟΖΩ

Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου θα μαζευτούμε όλοι στην Γκιώνα στο χωριό Καλοσκοπή, όπου οι τοπικοί φορείς διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος των περιοχών “NATURA” από τις μεταλλευτικές εταιρείες. (Πατώντας εδώ δείτε τις καταστροφές που έχουν κάνει στον πυρήνα τριών περιοχών “NATURA”) Για συνεννόηση ισχύουν τα τηλ. της ΒΙΟΖΩ.

Για το ΔΣ της ΒΙΟΖΩ

Γιωργάκης Κωστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου