Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΗΓΗΜΑ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ' Το λάθος τηλεφώνημα ενός φονιά'


Μελανή κηλίδα για το ΚΚΕ
Ο πανεπιστημιακός Γιώργος Ρούσης (και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ) σε άρθρο του στη χθεσινή "Ελευθεροτυπία" με τίτλο "Το ΚΚΕ και η αντιμετώπιση του νεολαιίστικου ξεσπάσματος", μεταξύ άλλων ανέφερε:
"Εκείνο όμως που ξεπέρασε κάθε όριο και προκάλεσε σοκ ήταν ένα απίστευτο και όμως αληθινό, πραγματικά προβοκατόρικο πριν απ' όλα για το ίδιο το ΚΚΕ, "διήγημα" που δημοσιεύτηκε στον "Ριζοσπάστη", με τίτλο "Το λάθος τηλεφώνημα ενός φονιά". Σε αυτό το πολιτικό κείμενο που εμφανίζεται σαν διήγημα και που θα αποτελέσει μελανή κηλίδα για το ΚΚΕ, με μια πολύ πιο συγκροτημένη δομή απ' ό,τι εκείνη των προκλητικών δηλώσεων Κούγια, αθωώνεται ο αστυφύλακας - "παιδί της παραδουλεύτρας από το χωριό", που πυροβόλησε "τα κωλόπαιδα" "με σπίτι ιδιόκτητο, τρία αυτοκίνητα, νταντάδες και καθηγητές στο σπίτι", τα οποία του "βρίζανε τη μάνα" και "πήγαν να τον κάψουν σαν λαμπάδα"!!!"
Αρθρο της εφημερίδας ' Αυγής για το διήγημα του Ριζοσπάστη που αθωώνει το δολοφόνο του 15χρονου Αλέξη
Οι μελαγχολικές σκέψεις που μας γέννησε το πρωτοσέλιδο του κυριακάτικου "Ριζοσπάστη" ενισχύθηκαν από ένα δισέλιδο στο εσωτερικό του ίδιου φύλλου. Γιατί όποιος διάβασε το διήγημα "Το λάθος τηλεφώνημα ενός φονιά" στις σελίδες 8-9 του ενθέτου "7 μέρες μαζί", θα διαπίστωσε ότι η "γενιά των αετών" του κ. Καρατζαφέρη δεν εκφράζεται μόνο από το κλεμμένο σύνθημα του πρωτοσέλιδου. Αυτό το κείμενο, που υπογράφει κάποιος ΑΣΑ, αποτελεί την πιο θερμή συνηγορία στον τρόπο που ενήργησε ο ειδικός φρουρός το μοιραίο βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου και θα μπορούσε κάλιστα να φιλοξενείται στο κομματικό όργανο του ΛΑΟΣ, την "Α1".
Ούτε ο κ. Κούγιας διανοήθηκε ποτέ να υποστηρίξει αυτά που βάζει στο στόμα του εντολέα του ο ημιανώνυμος συντάκτης του "Ριζοσπάστη": ότι οι πολιτικοί κάνουν τις αρπαχτές και έχουν για σάκους του μποξ τους αστυνομικούς, ότι τον αστυνομικό αυτόν τον έχουν κάψει τρεις φορές με μολότοφ, ότι βρίζανε τη μάνα του την παραδουλεύτρα, ότι τον εκβιάσανε για να μπει στην αστυνομία, ότι δεν ξέρει μέχρι τέλους αν πυροβόλησε προς τα πάνω ή προς τα κάτω, ότι δεν ζήτησε συγγνώμη για να μην θεωρηθεί ομολογία αλλά πονάει για την ψυχούλα του παιδιού, ότι ο δολοφημένος 15χρονος πέταξε μπουκάλι που ενδεχομένως ήταν μολότοφ κ.λπ. κ.λπ.
Και η απάντηση του Μάκη Μαίλη στο Ριζοσπάστη
Οσον αφορά το διήγημα αυτό καθ' αυτό: Η χρησιμοποίησή του από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και τους συν αυτώ κατά του ΚΚΕ, επειδή έχει στόχο, γι' αυτό ακριβώς παραβλέπει ότι ο συγγραφέας του διηγήματος δεν κάνει τίποτα άλλο από την προσπάθεια να αναλύσει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, που βεβαίως το αποκαλεί φονιά. Ψυχογραφώντας την προσωπικότητα του δολοφόνου, δε σημαίνει ότι παίρνει το μέρος του και υιοθετεί ή δικαιολογεί το έγκλημα του «ήρωά» του. Αν η ψυχογράφηση γίνεται ολοκληρωμένα, με βαθιά διείσδυση στις προσωπικές πτυχές και αν δίνεται με αισθητικά άρτιο τρόπο, είναι ένα άλλο θέμα, στο οποίο μπορεί να υπάρχουν αυτές ή εκείνες οι τοποθετήσεις. Αλλο όμως αυτές και άλλο οι ανόητες ή οι εμπαθείς, που η τοποθέτησή τους γίνεται πατώντας γερά στο σύνθημα «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι», αλλά και χαϊδεύοντας τα αυτιά των κουκουλοφόρων, όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και η «Ελευθεροτυπία».
Το άρθρο αυτό με τον τίτλο ' Μπάτσοι γουρούνια , δολοφόνοι ή ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων' γράφει και άλλα πολλά επαναστατικά όπως
'Οταν οι αστικές εφημερίδες και τηλεοπτικές εκπομπές δημοσιεύουν άρθρα ή παρουσιάζουν συνεντεύξεις των Κουφοντίνα, Γιωτόπουλου, Ξηρού και άλλων υποκειμένων που λερώνουν τη λέξη - έννοια επανάσταση («Ελευθεροτυπία», ΤΑ ΝΕΑ, ΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΛΤΕΡ, κ.ά.) επικρατεί σιγή ιχθύος. Τώρα που ο «Ριζοσπάστης» δημοσίευσε ένα διήγημα (τη λογοτεχνική αξία του ας την κρίνει ο καθένας, για το θέμα που μας απασχολεί είναι αδιάφορη), τώρα λοιπόν ο οπορτουνισμός του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΥΓΗΣ ξεσπάθωσε. Μαζί του φυσικά και η «Ελευθεροτυπία» (αν ήταν δυνατό να λείπει ο Μάρτης απ' τη Σαρακοστή), παρέα με σπουδαιοφανείς, αμφίβολης ικανότητας για επιστημονικές προσεγγίσεις σοβαρών θεμάτων. Και την ίδια ώρα από τα αστικά Μέσα αποσιωπώνται οι θέσεις του ΚΚΕ κατά των «ευρωτρομονόμων» και άλλων μέσων κρατικής καταστολής.
Ετσι, λοιπόν, δημοσιογράφος της εφημερίδας Η ΕΠΟΧΗ, καθόλου δεν ενοχλείται (μάλλον επαίρεται) που Η ΕΠΟΧΗ δημοσιεύει άρθρα κατά του «συστημικού ΚΚΕ» και υπέρ των κουκουλοφόρων που τα ...έβαλαν με την εξουσία (παράγινε της ...επανάστασης η ΑΚΟΑ - τι συμβαίνει;)!...
Ο «ιός» της Ελευθεροτυπίας επίσης «εξεγείρεται» ταυτίζοντας τα συνθήματα του ΚΚΕ με του ΛΑ.Ο.Σ. και γράφοντας για το διήγημα ότι «δε λέει τέτοια ούτε ο Κούγιας»! (Καιρό έχει η εφημερίδα του «ιού» να δημοσιεύσει συνέντευξη του Γιωτόπουλου - τι συμβαίνει;)
Ταυτόχρονα, η «Ελευθεροτυπία» φιλοξένησε ολοσέλιδο άρθρο καθηγητή, που παρουσιάζει τις θέσεις του ΚΚΕ για τα πρόσφατα γεγονότα όπως εκείνος θέλει, κάνοντας δηλαδή λαθροχειρίες, και για να καταλήξει ότι το διήγημα στον «Ριζοσπάστη» είναι «μελανή κηλίδα για το ΚΚΕ»!
Οσο για την ΑΥΓΗ, εμμένει στους πάντα αξιοθρήνητους πολιτικούς σχολιασμούς της, αλλά και αυτοπροβοκάρεται, δημοσιεύοντας το γνωστό πια ημερολόγιο με τον κουκουλοφόρο να εκσφενδονίζει τούβλο (;) κατά της ...εξουσίας!! (Πρόκειται προφανώς για το ...νέο επαναστατικό υποκείμενο...).
Τίποτα το αξιοπερίεργο, φυσικά. Στοιχεία του οπορτουνισμού και της αστικής ιδεολογίας είναι και η παραχάραξη και ο καιροσκοπισμός και η αντικομμουνιστική ρητορεία και η συγκάλυψη. Ενα σωρό ΑΕΙ χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια από κουκουλοφόρους, δήθεν αντιεξουσιαστές, και ως εργαστήρια κατασκευής μολότοφ (προφανώς, λέμε εμείς, δεν απουσιάζει και η δράση διαφόρων πρακτόρων που αξιοποιούν - χρησιμοποιούν αφελή παιδάκια, προσφέροντας και πολύτιμες υπηρεσίες σε όσους θέλουν να καταργηθεί το άσυλο), όμως τα συγκεκριμένα έντυπα, που προαναφέρθηκαν, ουδέποτε θέλησαν να στηλιτεύσουν το γεγονός. Ποιούν την νήσσαν!... Ενώ τώρα, εξεμάνησαν... Και αναιδέστατα εμφανίζουν το ΚΚΕ ως υπερασπιστή του δολοφόνου αστυνομικού!! Νομίζουν ότι έχουν το ανάστημα να στηλιτεύουν αυτό το Κόμμα! '

Και μη χειρότερα. Ο .. πατερούλης Στάλιν να βάλει το χέρι του.....

Τα σχόλια δικά σας

19 σχόλια:

  1. Ο Ρούσης κάτι λέει και γιά τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν το γράφεις; Η αλήθεια είναι ότι τον Στάλιν πολλοί εμίσησαν. Τον σταλινισμό ελάχιστοι. Ή μήπως όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α
    Έχει δίκιο ο ΗρεμοςΝικ
    Ναι στο ιδιο άρθρο ο Ρούσης κάτι λέει και γιά τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Λέει ο Ρούσης

    "Αν δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και πιο ειδικά ο Συνασπισμός, λειτουργώντας σαν ξέφραγη παιδική χαρά όχι μόνο λόγω οργανωτικής αδυναμίας, αλλά και λόγω πολιτικής ελαφρότητας, πράγματι φάνηκε να χαϊδεύουν τα αυτιά των νεαρών που προέβαιναν σε πράξεις βίας, μόνο και μόνο για να τους φανούν αρεστοί"

    Σύντροφοι ΣΥΡΙΖΑιτες εμείς τα λέμε όλα. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ
    Β
    Γιατί δεν δημοσιεύετε το ανεκδιήγητο ΔΙΗΓΗΜΑ του ριζοσπάστη;
    Θα έχει ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν είναι σωστό να χρησιμοποιείται ο Ρούσης στην επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του ΚΚΕ, γιατί να μην χρησιμοποιηθεί και ο Πλεύρης ας πούμε. Προς θεού. Δεν ταυτίζω τον Πλέυρη με τον Ρούση. Αν είναι δυνατόν! Ομως η στάση του Ρούση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στον ΣΥΝ είναι πιό επικριτική απ ότι στο ΚΚΕ. Γνωρίζω ότι κινειται ανάμεσα σε ΝΑΡ και ΚΚΕ άσχετα με όσα κατά καιρούς λέει ενάντια στο ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και κάτι άλλο. Αδικα εμπλέκεται η Αυγή. Δεν είναι άθρο της Αυγής αλλά σχολιασμός του ΙΟΥ της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ στις 3/1/2009
    Διεύθυνση
    http://www.iospress.gr/iospress/iospress200901.htm
    ΠΡΟΣΟΧΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιά να μην βάζει ο πατερούλης Στάλιν το χέρι του δεν πρέπει να βάζουμε και μεις το δικό μας. Γιατί ο πατερούλης Στάλιν έρχεται από την πίσω πόρτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
    Γνωρίζει κάποιος να μας πει:
    1.Πότε δημοσιεύτηκε το... ΔΙΗΓΗΜΑ
    2.Πότε δημοσιεύτηκε το πρώτο σχόλιο
    3.Ποιός δημοσίευσε το πρώτο σχόλιο
    4.Ποιοί ακολούθησαν και πότε
    5.Πότε το διάβασε Αλέξης(μπέρδεψε τις ημερομηνιες...)
    6.Το έχει διαβάσει ο Αλέξης
    7.Το έχει διαβάσει ο Αλέκος
    8.Το έχει διαβάσει η Αλέκα
    8.Την ταυτότητα του... συγγραφέως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι θέλεις να πεις Δαιμόνιε;
    Άβυσσος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχω μάθει το... συγγραφέα!!!

    Χιχιχιχι
    Θα γελάσει και το παρδαλό κόκκινο κατσίκι.
    -Δεν είμαι κατσίκι, κύριε. Σε μπερδεύει η κόκκινη προβιά μου
    Χιχιχιχιχι
    Θα επανέλθω. Με πληροφορίες.
    Έχουμε πολλά να πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε μην ασχολείστε με το ΚΚΕ. Μετά το συνέδριο του θα γίνει διάσπαση. Δείτε τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Γκροπούσκουλα! Είναι τελειωμένη υπόθεση. Το μέλλον της αριστερας ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι ο Ρούσης... ΨιλοΚΚΕ, ΨιλοΤροτσκι, ΨιλοΝΑΡ, και πολύ ΚόνταΣΥΡΙΖΑ. Στις επόμενες εκλογές θα πάει με την Αλέκα. Παίζει το ρόλο του αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διόρθωση:ΟΧΙ ΚόνταΣΥΡΙΖΑ.
    ΑΛΛΑ ΚόντραΣΥΡΙΖΑ. Θεωρεί τον ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ καθεστωτικές δυνάμεις, τρομάρα του/ Στις συνεπείς αντικαπιταλιστικές δυνάμεις βάζει το ΚΚΕ ΝΑΡ ΜΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ κλπκλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επειδή υπάρχει ενδιαφερον για το θέμα , αυτό είναι το επίμαχο διήγημα.
    Ριζοσπάστης, Κυριακή 4 Ιαν 09
    Το λάθος τηλεφώνημα ενός φονιά
    Άκου με προσεχτικά φίλε, χωρίς να με διακόψεις.
    Ξέρω πως έχεις βοηθήσει πολλούς ανώνυμους ν' ακουστεί η φωνή τους, γι' αυτό σε παίρνω κι εγώ.
    Ελπίζω να φερθείς και σε μένα όπως στους άλλους.
    Λοιπόν, ναι του την άναψα!
    Και δεν το μετανιώνω, να το ξέρεις, μόνο που άλλον νόμιζα ότι βαρούσα, αν και καλά να πάθει το κωλόπαιδο, το πλουσιόπαιδο που γύρευε να κάνει πλάκα σε μας, που μας έβριζε κωλόμπατσους και τα τέτοια...
    Κι όλοι εσείς που ουρλιάζετε τώρα στα κανάλια και μυξοκλαίτε, δεν ξέρετε τίποτα ή ξέρετε και κάνετε τον παλαβό. Λένε λοιπόν κάποιοι από σας πως έπρεπε να πάω σε ψυχίατρο αφού ήμουνα λέει με σπασμένα νεύρα, ή να φύγω από την Αστυνομία και να μην κρατάω όπλο και άλλα τέτοια... Τόσα ξέρουν οι κοπρίτες, οι καναλάκηδες και όλοι οι βολεμένοι. Μόνο εκείνη η καριόλα η Λιάνα σα να μου φάνηκε πως το πλησίασε το θέμα, λέγοντας πως μ' έχουνε καρφωμένο δέκα χρόνια στα Εξάρχεια! Εχει τις πληροφορίες της αυτή, όπως όλοι στο σινάφι σας, μόνο που τις χρησιμοποιείτε όπως και όταν σας βολεύει...
    Νομίζω λοιπόν πως ακούω τους αραχτούς όλους στους καναπέδες να λένε, «δηλαδή δεν πρέπει όλοι να περνούν από ψυχίατρο;» και άλλες τέτοιες μαλακίες. Οπως ας πούμε, περνάνε από ψυχίατρο οι γιατροί, οι δικαστές και τόσοι άλλοι που σε σφάζουν ή σε ξεφτιλίζουν όταν σε πετυχαίνουν στο «γήπεδό» τους, τα νοσοκομεία και τα δικαστήρια δηλαδή. Δηλαδή, πόσοι σε υπεύθυνες θέσεις περνάνε από ψυχίατρο κανονικά και μετά από κάποια διαστήματα στην υπηρεσία; Δεν μπορεί να είσαι ή να φαίνεσαι καλά και ξαφνικά κάτι να στη βαρέσει; Να σε κερατώνει η γυναίκα σου ας πούμε ή κάτι άλλο σοβαρότερο ή να σε κάψει η καθημερινή υπηρεσία, ειδικά αν δε σου δίνουν άδεια, δεν πας διακοπές γιατί πότε το ένα πότε το άλλο, η υπηρεσία θεωρεί πως πρέπει να ανακαλέσει τις άδειες και όλα τα σχετικά; Για να μη σου θυμίσω πως οι τελευταίοι που μπορούν να εξετάσουν και να κρίνουν αν είσαι ψυχικά εντάξει είναι οι ψυχίατροι, έτσι δε λένε; Και να μη σου θυμίσω πόσοι πολιτικοί αποδείχτηκε πως ήταν βαρεμένοι και σε άλλη περίπτωση θα τους είχανε δεμένους, όχι αμολητούς να κυβερνάνε τον κοσμάκη, ούτε να σου θυμίσω πόσοι στρατιωτικοί που δίνουν διαταγές στα παιδάκια είναι για τα σίδερα, άσε που... αλλά τι να πρωτοπείς...
    Λοιπόν, εγώ, είν' αλήθεια πως υπηρετώ κοντά δέκα χρόνια εκεί, που λέει η έτσι. Το προσπάθησα τρεις φορές μετά τα τρία πρώτα χρόνια να την κάνω με μετάθεση, έπιασα διάφορους, παρακάλεσα αλλά τίποτα! Δεν είχα βλέπεις βύσμα, άσε που είχα και τη φωλιά μου λερωμένη από την αρχή. Υστερα τα παράτησα και κάπου μάλλον βολεύτηκα, έμαθα τη «δουλειά», έμαθα να λουφάρω και κοίταξα να στήσω κι εγώ μια οικογένεια που μέχρι τότε είχα στερηθεί. Αλλά ησυχία δεν είχαμε ποτέ. Πότε ο ένας πότε ο άλλος είμαστε οι μόνιμοι στόχοι. Οι πολιτικοί και οι διάφοροι κομπιναδόροι κάνουν τις αρπαχτές τους κι εμείς γινόμαστε σάκοι του μποξ - «γι' αυτό πληρώνεστε ρεμάλια!» φωνάζει συχνά ο διοικητής, ενώ οι υψηλά ιστάμενοι είναι πιο ευγενείς αλλά και πιο σκληροί. «Κυρίους» μας προσφωνούν αλλά στάζουνε φαρμάκι και μας στέλνουν στο στόμα του λύκου.
    Ξέρεις πόσες φορές πήγαν να με κάψουν σαν λαμπάδα αυτά τα κωλόπαιδα, οι φονιάδες οι κουκούλες; Ξέρεις με τι τέχνη φτιάχνουν και πετάνε τις μολότοφ; Πάνω στη μαρκίζα τις αμολάνε κάτω από κει που καθόμαστε να προστατευτούμε, κι έρχεται η φωτιά και σε λούζει... τρεις φορές με έχουνε κάψει και τη γλίτωσα με μέτρια εγκαύματα σε όλο το σώμα. Ξέρεις εσύ που με δείχνεις με το δάχτυλο, ξέρεις πόσες φορές γύρισα στο σπίτι με τα αίματα και το δέρμα μου καμένο και με ρωτούσαν τα παιδιά μου τι έπαθα και κρυβόμουνα για να μη με δουν καμένο και κλαίγανε;
    Ενα κομμάτι ψωμί έβγαζα κι εγώ, το παιδί της παραδουλεύτρας από το χωριό, με τον πατέρα χαμένο στο πιοτό, να γυρίζει στο σπίτι και να τσακίζει στα χαστούκια κι εμένα και τη μάνα μου γιατί δεν του άρεσε πότε το ένα πότε το άλλο...
    Και πώς βρέθηκα στο Σώμα δε θα το αναλύσω, αν και ξέρω πως όλοι ξέρετε πάνω - κάτω με ποιο τρόπο μας χώνουν στο τσουβάλι, όπως τα φίδια που τα αμολάνε μετά - μας αμολάνε δηλαδή, γιατί να μην το ομολογήσω; - μας στέλνουνε καταπάνω στον κοσμάκη. Λεπτομέρειες δεν τολμάω να σου πως, πάντως εκείνο το βράδυ αφού με σύρανε με κλοτσιές και μπουνιές στην Ασφάλεια, με μούρη πρησμένη και αίματα να τρέχουν από τα χείλια και τη σπασμένη μύτη - όλα για μια μηχανή που είχα κλέψει από το πάρκινγκ, κάναμε απίθανες κόντρες τότε, τι άλλο να κάναμε, πεταμένοι απ' όλους, μάνα, πατέρα, χωρίς φράγκο στην τσέπη, από το σχολείο τρεις αποβολές και στο τέλος έπρεπε ν' αλλάξω σχολείο, και τι να το κάνω το σχολείο; - αφού λοιπόν με αφήσανε χωρίς φαΐ και νερό τρεις μέρες, μου είπαν: «ή δέκα χρόνια μέσα ή στην Αστυνομία και θα κάνεις ό,τι σου λέμε, γκέγκε μάγκα;». Διάλεξα τα σίγουρο ψωμί και να μας, δέκα χρόνια στη σφηκοφωλιά, στα Εξάρχεια με όλο εκείνο το αληταριό, που τους ήξερα και από τη μια και από την άλλη - και ανάμεσά τους κάμποσους παραστρατημένους. Μήπως ξέρεις φίλε τι ρόλο παίζουν πολλοί από αυτούς; Δικοί μας είναι, τι δικοί μας δηλαδή, της Ασφάλειας είναι και από κει παίρνουν οδηγίες, πότε θα την ανάψουν τη μια ή την άλλη φωτιά εδώ κι εκεί! Για πες μου εσύ που είσαι έξυπνος και σπουδαγμένος, γιατί δε χτυπάνε κανένα στόχο πλουτοκρατίας, κανέναν με γιοτ, με αυτοκίνητα ακριβά και τεράστιες περιουσίες; Γιατί χτυπάνε τον μεροκαματιάρη με το μαγαζάκι, τον περιπτερά και άλλους ανυπεράσπιστους; Δειλά πραχτοράκια της μαύρης συμφοράς είναι, πεμπτοφαλαγγίτες τους έλεγε ο μόνος σοβαρός και τίμιος άνθρωπος που γνώρισα στη ζωή μου, ένας δικηγόρος που έλεγε πως είναι με το ΚΚΕ, αλλά είναι έξω και απ' αυτό γιατί θέλει λέει να είναι ανεξάρτητος.
    Λοιπόν, τον φουκαρά το μικρό τον έφαγα.
    Είχα φτάσει στο αμήν, και πώς φτάνει κανείς στο αμήν δε θα στο αναλύσω, πάντως είχα μπουχτίσει. Με βρίζανε τα κωλόπαιδα, με είχαν βρίσει τουλάχιστον άλλες πενήντα φορές την ίδια μέρα, βρίζανε τη μάνα μου - «γαμώ το μ... που σε πέταγε» μου είχε φωνάξει ένα καθίκι το ίδιο απόγευμα - και είχα φτάσει ως το λαιμό - σου είπα ότι η μάνα μου ήταν παραδουλεύτρα, τίποτε άλλο δε σου λέω. Κάτι αυτές οι βρισιές, κάτι οι σπόντες του αστυνόμου την προηγουμένη «δεν κάνετε για τη δουλειά για την οποία προσληφθήκατε, και πλησιάζει η λήξη ή ανανέωση της σύμβασής σας και πρέπει να αποδείξετε πως αξίζετε το ψωμί που τρώτε...» και άλλα τέτοια.
    Ξέρεις πώς είναι να έχεις το σιδερικό στη θήκη και να σε βλαστημάνε και να σου πετάνε μπουκάλια που μπορεί να είναι και μολότοφ; Οχι φίλε, δεν ξέρεις, και να μην αξιωθείς να μάθεις, στο λέω εγώ, ο γιος της πλύστρας που θέλησα να ζήσω έξω στην κοινωνία και με στολή εξουσίας και όχι στη φυλακή.
    Τον σημάδεψα και πρώτη φορά το χέρι μου δεν έτρεμε. Γιατί πρώτη φορά δεν είχα πιει πριν βγω περιπολία - στο λέω κι αυτό και να μείνει μεταξύ μας: αν κρατήθηκα τόσα χρόνια και δε σκότωσα, είναι που έπινα μισό μπουκάλι ουίσκι πριν βγούμε περίπολο και έτσι ό,τι κι αν άκουγα για τη μάνα μου και το αντριλίκι μου το πέρναγα ντούκου - έχω ακούσει πως άμα μεθύσεις βγαίνει ο πραγματικός εαυτός σου κι εγώ είμαι καλό παιδί στο βάθος και όλοι στην υπηρεσία το ξέρουν και μ' αγαπάνε, αλλά και με εκμεταλλεύονται. Και δε θα σου πω τι καλοσύνες έχω κάνει εγώ στη ζωή μου, γιατί θα με περάσεις ή για παινεψιάρη ή για μαλάκα. Μέσα στο πιοτό κατάλαβα σιγά σιγά και τον πατέρα μου, που δεν ήταν κακός άνθρωπος έστω κι αν μεθώντας έβγαινε η κακή του πλευρά. Να σου πω κάτι; Αποτυχημένος σε όλα ήτανε, γι' αυτό έπινε. Οπως κι εγώ δηλαδή: Τι πέτυχα στη ζωή μου; Τίποτα! Ενας μπάτσος έγινα κι αυτό από σπόντα, όπως σου είπα, και μάλιστα χωρίς καν μόνιμη σύμβαση. Και να 'ρχονται αυτά τα κωλόπαιδα, που δεν έχουν δουλέψει στη ζωή τους, που δεν ξέρουν τι θα πει βάρδια και ξενύχτι, τι πάει να πει μεροκάματο και τι σφαλιάρα κάθε είδους από το αφεντικό και να σου ρίχνονται μετά από δώδεκα ώρες ορθοστασία στις γωνίες ή στις εισόδους τραπεζών, να 'ρχονται και να σε βρίζουν και να σου πετάνε ό,τι βρουν στο δρόμο. Και να σου πω κάτι άλλο; Πόσοι από αυτά τα κωλόπαιδα είναι εργαζόμενοι των 700 ευρώ που λένε και ξαναλένε; Να σου πω εγώ; Κανένας! 'Η κάτι πρεζόνια είναι ή κάτι τύποι από τα βόρια προάστια που βαριούνται στη σιγουριά του σπιτιού ή τα πραχτοράκια, οι πεμπτοφαλαγγίτες που λέγαμε πριν. Ποιος μεροκαματιάρης προλαβαίνει να βγει στους δρόμους, πόσοι από τους αναγκεμένους έχουν τέτοιες πολυτέλειες; Εντάξει, είμαι απόλυτος θα μου πεις, αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία αυτού που λέω.
    Λοιπόν, για να τελειώνω γιατί σε ζάλισα: το έκανα!
    Πριν, σου έλεγα πως τον σημάδεψα και έτσι έγινε, όπως ήμουνα με το αίμα στο κεφάλι. Ομως, φίλε, πρέπει να σου πω πως δε θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή που πάτησα τη σκανδάλη, σημάδευα ακόμη τον πιτσιρικά ή το χέρι μου είχε κατέβει. Και μη νομίσεις πως πάω να πω ότι δεν το 'κανα, αφού ξέρω ότι εσύ δε θα με δώσεις. Απλά, δε θυμάμαι γιατί το μυαλό μου έχει σκεπαστεί από μια θολούρα και έχω χάσει εκείνες τις στιγμές τελείως. Για να μη λέω πολλά: δεν ξέρω ποια δύναμη ή ποια κούραση μου κατέβασε το χέρι - αν το κατέβασε - πάντως ό,τι έγινε, έγινε χωρίς τη θέλησή μου.
    Και να στο πω; Ενα βουνό έχει πέσει πάνω μου από την επόμενη στιγμή που έφυγε η σφαίρα και είδα το κορμάκι του πιτσιρικά να διπλώνεται στις πλάκες. Οταν σκέφτομαι πως θέρισα μια ψυχούλα που δεν είχε κάνει ούτε ένα βήμα ακόμα στη ζωή, άνετο ή ζόρικο βήμα - τι σημασία έχει;
    Αλλά φίλε, είχε φτάσει ένας κόμπος και μ' είχε πνίξει, αν δεν τράβαγα το πιστόλι εκείνη τη στιγμή θα είχα πεθάνει από ασφυξία. Ολο τον τελευταίο καιρό με είχε μαγκώσει ένα μούδιασμα - ξέρεις τι σημαίνει μούδιασμα; - ένα μούδιασμα που ξεκίνησε από τα πόδια και σκαρφάλωνε σιγά σιγά στο λαιμό. Δε θα το πιστέψεις φίλε, όμως με το που έφυγε η σφαίρα, μου φάνηκε πως πήρε μαζί της κι αυτόν τον βραχνά, έστω κι αν αυτό κράτησε όσο και η διαδρομή του βλήματος που άφησα να φύγει μέσα στο πάθιασμά μου. Ξέρω καλά πως θα με κυνηγάει πάντα αυτή η στιγμή αλλά πίσω δεν μπορώ να τη φέρω ούτε τη σφαίρα ούτε τη ζωούλα του πιτσιρικά. Ολοι εσείς που σήμερα φωνάζετε και χτυπιέστε τάχα, θα το προσπεράσετε γρήγορα, θα το ξεχάσετε μέχρι τις επόμενες δυο - τρεις μέρες, όπως ξεχάστηκαν τόσα και τόσα φριχτά εγκλήματα, δικά μας ή των άλλων, των επωνύμων που δεν τους αγγίζει ούτε νόμος ούτε συνείδηση. Ετσι κυλάει η ζωή, με όλες τις καθημερινές σκοτούρες, γιατί έτσι πρέπει, οι ζωντανοί με τους ζωντανούς και οι νεκροί με τους νεκρούς. Εγώ βέβαια εδώ σημαδεύτηκα και εδώ θα καρφωθώ, αλλά δε θ' αφήσω να το καταλάβει κανείς και πιστεύω πως εσύ θα κρατήσεις το μυστικό που σου εμπιστεύτηκα.
    Να το ξέρεις: ό,τι και να δείξει η βαλλιστική που θα γίνει, όπως πάντα, εγώ δε θα το παραδεχτώ δημόσια πως του την άναψα και μάλιστα εν βρασμώ, που λένε, ούτε πως τον σημάδεψα κατάστηθα. Εχω τρία παιδιά να μεγαλώσω κι εγώ. Ναι, σαν εκείνο που σκότωσα, θα μου πεις, το ξέρω και τα δικά μου έχουν μόνο εμένα και τη μάνα τους, δεν έχουν σπίτι ιδιόκτητο, δεν έχουν τρία αυτοκίνητα, δεν έχουνε νταντάδες και καθηγητές στο σπίτι. Δε θα έχουν καλά καλά να φάνε άμα εγώ μπω φυλακή.
    Ούτε συγγνώμη με παίρνει να ζητήσω, γιατί θα είναι σα να ομολογώ. Αλλωστε, πόσοι απ' όλους αυτούς που κακοποιούν κάθε μέρα τους ανθρώπους - και δεν είναι και λίγοι, κοίταξε στα ρετιρέ της παλιοκοινωνίας μας και θα καταλάβεις τι εννοώ - πόσοι απ' αυτούς ζήτησαν συγνώμη; Οχι, δεν οφείλω κανένα συγγνώμη σε κανέναν, κανέναν από τούτη τη βρωμοκοινωνία που ζούμε, εκτός ναι, εκτός από κείνο το παιδάκι που έστειλα στον άλλο κόσμο, αλλά όπως σου είπα, θα είναι η καταδίκη μου, άλλωστε τι θα άλλαζε αν ζητούσα συγγνώμη; Θα έφερνα πίσω τον πιτσιρικά ή θα μου το αναγνώριζαν σαν ελαφρυντικό;
    Εμένα η μόνη μου ελπίδα τώρα είναι οι εγγυήσεις που μας έχουν δώσει από τότε που μπήκαμε στο Σώμα, πως ό,τι κι αν κάνουμε θα το κουκουλώσουν, αρκεί να πειθαρχούμε στις διαταγές των ανωτέρων.
    Και μου το 'χουν υποσχεθεί πως κι εγώ θα πέσω στα μαλακά.
    Τόσα χρόνια κάνω τον μαλάκα, μου το χρωστάνε.
    Κυρίως φοβούνται, μην ανοίξω εγώ και άλλοι πολλοί το στόμα μας.
    Γι' αυτό θα μου το κλείσουν απαλά και κομψά. Κρατώντας, μέχρι να περάσει η μπόρα μου, το στόμα των παιδιών μου γεμάτο. Που με τη σειρά τους, μεγαλώνοντας, θα βαδίσουν στα χνάρια μου, τη λαμπρή «σταδιοδρομία» μου.
    Γιατί άλλη επιλογή δεν έχουν.
    Οπως κι εσύ και τόσοι άλλοι που νομίζουν πως ποτέ δε θα τους αγγίξει η κακιά η ώρα.
    Ολοι στο ίδιο καζάνι κλωθογυρνάμε βλαστημώντας την τύχη μας που δεν μπορούμε ν' αλλάξουμε.
    Για την αντιγραφή,
    Α. Σ. Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1.Στο Ριζοσπάστη Ριζοσπάστης, Κυριακή 4 Ιαν 09 εγώ δεν βρήκα τέτοιο ΔΙΗΓΗΜΑ. Μπορεί να είναι σε άλλη ημερομηνία

    2.Το διήγημα από λογοτεχνικής απόψεως είναι μιά μπούρδα και μισή

    3.Δυστυχώς ανοήτως έχουμε πέσει στην παγίδα του ΚΚΕ
    ΓΙΑΤΙ;
    Γιατί η πολιτική του ΚΚΕ είναι πολυ χειρότερη απ ότι το "διήγημα".
    Γιατί το διήγημα δεν αποδεικνύει τίποτα. Τρεις φορές το διάβασα Περιγράφει έναν καραμπινάτο φονιά, αρνητικό ήρωα. Ένα όργανο που εκτελεί εντολές. Εγώ θα μπορούσα(λόγω τιμής!) να το γράψω καλύτερα και να το βάλω και στην ΑΥΓΗ ή την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
    Έχω την εντύπωση πως το ΚΚΕ έριξε μιά πεπονόφλουδα γιά να ασχολείται ένας κόσμος με ένα επουσιώδες θέμα. Μιά παραλογοτεχνική μπούρδα που το ίδιο θέμα στα χέρια ενός φιλολόγου μάστορα θα μπορούσε να ήταν αριστούργημα.
    ΛΕΩ να ασχοληθούμε με την ουσία της πολιτικής του ΚΚΕ γιά να δούμε άσπρη μερα. Ασχολούμενοι με τον... ογκόλιθο της λογοτεχνίας Α.Σ.Α. λέμε: να αυτή είναι η διαφορά μας
    Η διαφορά με το ΚΚΕ είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ
    Ασε να λεμε γιά ενότητα της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ με το ΚΚΕ. Που συμφωνούμε;
    Στην πορεία προς το σοσιαλισμό;
    Στη μορφή του σοσιαλισμού;
    Τι θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα: Σοβιετία; Κούβα; Ρουμανία του Τσαουσέσκο;
    Δηλαδή αν δεν έβαζε το "διήγημα" θα κατεβαίναμε μαζί εκλογές;
    Πείτε μου: Τι δουλειά έχουμε εμείς μαζί τους;
    Επίσης θέλω μιά εκτίμηση γιά τον ΡΟΥΣΗ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Γκόρμπα κάτι θέλει να πεί μα δεν τα λέει όλα.
    Η altpressfthiotida με τις ημερομηνίες τα έχει κάνει σαλάτα και φαίνεται σα να μην τα ψάχνει η ίδια:Στις 9/1/09 γράφει:
    Ο πανεπιστημιακός Γιώργος Ρούσης (και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ) σε άρθρο του στη χθεσινή "Ελευθεροτυπία" με τίτλο "Το ΚΚΕ και η αντιμετώπιση του νεολαιίστικου ξεσπάσματος"
    -Στην χθεσινή "Ελευθεροτυπία", δηλαδή 8/1/09 δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα
    Το άρθρο γράφτηκε στις 5/1/09: http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%EA%EA%E5&a=&id=47020348

    Το διήγημα «αλίευσε» ο ΙΟΣ της Ελευθεροτυπίας ημέρα Σάββατο 3/1/09.
    Δείτε στήλη IOSPRESS
    http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/dt=03.01.2009,id=51031644,65877980,71671132

    Δημοσίευση ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ στο Ριζοσπάστη 28/12/08
    http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4880001&textCriteriaClause=%2B%CE%A4%CE%9F+%2B%CE%9B%CE%91%CE%98%CE%9F%CE%A3+%2B%CE%A4%CE%97%CE%9B%CE%95%CE%A6%CE%A9%CE%9D%CE%97%CE%9C%CE%91+%2B%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%A3+%2B%CE%A6%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%91

    Στις 9/1/09 Συνέντευξη Προέδρου ΣΥΝ Αλ.Τσίπρα στον REAL NEWS (Μακρή-Χουδαλάκης) http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=12990 όπου αναφέρει:
    «Διάβασα ένα διήγημα την προηγούμενη Κυριακή στον Ριζοσπάστη, που, κατά τη γνώμη μου, είναι το όνειδος για την Ευρωπαϊκή Αριστερά. Είναι ένα διήγημα που θα μπορούσε να ήταν συγγραφέας του ο κ. Κούγιας. Ουσιαστικά δικαιολογεί τη δολοφονία ενός 15χρονου από τις αστυνομικές δυνάμεις.»
    Μόνο που δεν είναι την προηγούμενη 4/1/09 αλλά την προπροηγούμενη 28/12/08. Και αναπαράγει ακριβώς ότι λέει ο ΙΟΣ, έτσι που κάποιος μπορεί να τον κατηγορήσει ότι δεν το διάβασε. Νομίζω ότι εκθέτει τον Αλέξη.
    Έχουμε γραφτεί διάφορα και θα γραφούνε κι άλλα. Συμφωνώ εν μέρει με τον Γκόρμπα. Είναι μια βλακώδης αντιπαράθεση, που γίνεται στο γήπεδο του Περισσού. Σκοπός είναι να πείσεις αυτούς που ακολουθούν το ΚΚΕ να ρθούνε μαζί σου. Με τέτοιες βλακείες μάλλον τους τσιμεντάρεις στα τείχη του Περισσού. Για να σοβαρευτούμε! Θα πείσεις κάποιον ταλαντευόμενο ανάμεσα σε ΚΝΕ και ΣΥΡΙΖΑ(που υπάρχουνε πάρα πολλοί) ότι το ΚΚΕ δικαιολογεί τη δολοφονία ενός 15χρονου από τις αστυνομικές δυνάμεις; Εδώ καλά – καλά εμείς δεν το πιστεύουμε. Για όνομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στο συγγραφέα έμαθα ότι αρέσει η φόνισσα του Παπαδιαμάντη και η Μηδεια του Ευριπίδη(όχι του Στυλιανίδη αλλά του αλλου με τη χλαμύδα)
    Έμαθα ότι είναι μάλλον δικηγόρος. Επίσης είναι ΑνένταχτοςΣυμβιβασμένοςΑριστερός.
    Δηλαδή Α.Σ.Α.
    Τα δηλώνει ο ίδιος με μιά προσεκτική ανάγνωση.
    Ότι άλλο μάθω θα σας το πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1.Δεκτή η κριτική για τις ημερομηνίες. Η ουσία όμως του θέματος δεν αλλάζει.
    2.Ναι, ο Ιός της Ελευθεροτυπίας ανάδειξε πρώτος με εύστοχη τοποθέτηση το θέμα
    3. Για τον καθηγητή Γ. Ρούσση. Είναι γνωστό ότι έχει διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις, συχνά επικριτικές προς το ΣΥΡΙΖΑ Κινείται ιδεολογικά γύρω από το ΚΚΕ αλλά πολλές φορές δεν διστάζει να διαφοροποιηθεί, όπως η παρουσία του σαν μάρτυρας υπεράσπισης του Γιάννη Σερίφη στη δίκη της 17Νοέμβρη και η πρόσφατη τοποθέτησή του στον προσυνεδριακό διάλογο που ασκεί έντονη κριτική για το ολίσθημα του ΚΚΕ προς το σταλινισμό. Εχει σημασία λοιπόν η κριτική του γιατί προέρχεται από 'τα μέσα' και όχι από κάποιους πολιτικά αντίπαλους.
    3. Γιατί νοιαζόμαστε για το τι λέει και κάνει το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ εδώ και καιρό έχει κλείσει την πόρτα στην ενότητα της Αριστεράς, όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο μαζικού κινήματος . Οσο και αν αυτό είναι σε βάρος της αποτελεσματικότητας του κινήματος, έχει το δικαίωμα της πολιτικής επιλογής για την οποία κρίνεται.
    Ομως,σαν πρώην μέλος της ΚΝΕ, περίοδος κατά την οποία πήρα πολλά όχι κατ' ανάγκην αρνητικά, ειλικρινά με θλίβει να βλέπω να παίζει στο γήπεδο του ΛΑΟΣ.Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος του ΚΚΕ αξίζει κάτι καλύτερο από τις αναλύσεις της Αλέκας, της Λιάνας και του Μαίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 1.Δεκτή η κριτική για τις ημερομηνίες.
    Μιλάτε και εξ ονόματος του Αλέξη; Είναι ο επικεφαλής! Δεν είναι bloger.

    2.Ναι, ο Ιός της Ελευθεροτυπίας ανάδειξε πρώτος το θέμα
    Συμφωνώ. Πολύ φοβάμαι ότι αν δεν το έβαζε ο ΙΟΣ δεν θα το παίρναμε χαμπάρι.
    Εν πάσει περιπτώσει, εσείς σαν πρώην μέλος της ΚΝΕ, πιστεύετε ειλικρινά
    ότι το ΚΚΕ δικαιολογεί τη δολοφονία ενός 15χρονου από τις αστυνομικές δυνάμεις;
    Να υποθέσω πως το πιστεύετε. Μπορεί με τέτοια θέση να προσεγγίσετε τον «κόσμο του ΚΚΕ που αξίζει κάτι καλύτερο από τις αναλύσεις της Αλέκας, της Λιάνας και του Μαίλη»;
    Για να πλησιάσουμε τον κόσμο του ΚΚΕ(αν θέλουμε) πρέπει να βγάλουμε τις παρωπίδες. Να μην λειτουργούμε σαν πρώην μέλη της ΚΝΕ αλλά σαν ΑΛΛΟΣ πολιτικός χώρος.
    Να αναδειχθεί από το ενδιαφέρον τουτο δω BLOG ένα θέμα που πρέπει επί της ουσίας να απαντήσουν. Παράδειγμα: Ποιόν ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ονειρεύονται, πως τον ονειρεύονται, οι της ΚΝΕ και οι του ΚΚΕ. Ναι! Ονειρεύονται! Γιατί αριστερά χωρίς όνειρο είναι «μάπα το καρπούζι».
    3. Για τον καθηγητή Γ. Ρούσση. Είναι γνωστό ότι έχει διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις, συχνά επικριτικές προς το ΣΥΡΙΖΑ.
    Αυταπάτες! Ο Ρούσης είναι εχθρικός απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. «Γεωγραφικά» ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο κοντά στο ΚΚΕ παρά στο Ρούση. Να θυμίσω ότι όταν το σημερινό «Αριστερό ρεύμα»(ο κορμός του ΣΥΝ) το 1991 αποτελούσε τη μισή Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ (53 Δραγασάκης – 56 Αλέκα). Πρίν 2 χρόνια(1989) ο Ρούσης με άλλους (Γράψας κλπ) αποχώρησαν από το ΚΚΕ γιατί η ομάδα Δραγασάκη είχε, κατά τη γνώμη τους, αλλοιώσει την επαναστατική φυσιογνωμία του ΚΚΕ. Η παρουσία του σαν μάρτυρας υπεράσπισης του Γιάννη Σερίφη στη δίκη της 17Νοέμβρη δεν μου λέει και πολλά περί διαφοροποίησης. Γιατί και συνδικαλιστές του ΚΚΕ στον ΗΠΑΠ υποστήριξαν τον συνάδελφο συνδικαλιστή Σερίφη και ο πολύς Μπογιόπουλος τηνΤετάρτη 30 Οχτώβρη 2002- ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ –σελίδα 31 του Ριζοσπάστη(μετά τις εκλογές!) τον είχε με τον τρόπο του υπερασπιστεί: Διαβάστε(και ψάχτε, μπορεί και να είμαι πράκτωρ του… Περισσού). Γράφει ο Νικολάκης:
    ΠΑΝΤΩΣ, ο Γιάννης Σερίφης συνελήφθη ήδη... ΓΙΑ μισό λεπτό, όμως, ρε λεβέντες του κράτους. Τον συγκεκριμένο «ύποπτο» τον γνωρίζετε 25 χρόνια. Δεν ξέρουμε πού στηρίζετε τα στοιχεία σας για την προφυλάκισή του, δεν ξέρουμε ούτε αν υπάρχουν, ούτε αν δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, αλλά αν είναι ένοχος (και σεις τον γνωρίζετε 25 χρόνια) δεν πρέπει να απολογηθείτε; Αν πάλι είναι αθώος, πάλι, δεν πρέπει να απολογηθείτε; ΚΥΡΙΕ ανακριτά μου, είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθείτε ότι και στις δυο περιπτώσεις είναι υπόλογο το κράτος σας; ΕΠΙΠΛΕΟΝ, με ποιο αιτιολογικό τον κλείσατε μέσα; Επειδή κάποιοι κατηγορούμενοι τον κατηγορούν!!;; Και κείνο το «ένοχος ένοχον ου ποιεί» (που υποτίθεται ότι το «σέβεται» ακόμα και ο «τρομονόμος» σας), πού το έχετε «γραμμένο» μωρέεεε; ΑΣ απαντήσουν: Αν ο Σερίφης αθωωθεί, όπως το 1978, αυτή τη φορά ποιος θα έχει την ευθύνη για την ενοχοποίησή του; Ποιος; Ονομα: Ο Χρυσοχοΐδης, ο Πετσάλνικος, ο Διώτης, ο Ζερβομπεάκος; Ποιος; Ας αναλάβουν την ευθύνη. Τώρα! Πριν αρχίσουν να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους...»
    Όσο για «την πρόσφατη τοποθέτησή του στον προσυνεδριακό διάλογο που ασκεί έντονη κριτική για το ολίσθημα του ΚΚΕ προς το σταλινισμό». Σχήμα οξύμορο. Το σταλινικό ΚΚΕ(που, χωρίς αμφιβολία, είναι) δημοσιεύει την πρώτη Κυριακή του προσυνεδριακού του διαλόγου ένα αιρετικότατο άρθρο. Μα ήτανε στημένο! Θα μπορούσε να το βάλει μια καθημερινή και όχι στην αρχή. Δείτε τις πωλήσεις του Ριζοσπάστη καθημερινές και Κυριακές. Την Κυριακή πουλάει 5πλάσια φύλλα. Νομίζετε πως δεν το διάβασε πριν μπει η Αλέκα; Είχες λόγους. Ξυπνάτε, σύντροφοι!
    4. «Γιατί νοιαζόμαστε για το τι λέει και κάνει το ΚΚΕ.» ΕΓΩ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΚΕ. Εγώ νοιάζομαι τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Περιμένω πως και πως το πρόγραμμα του να τους το τρίψω στα μούτρα. Αλλά μέχρι να γίνει αυτό δεν θα ασχολούμαι με τα …διηγήματα του Ριζοσπάστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στο ίδιο φύλλο του Ριζοσπάστη φωτο life style του Γ.Σερίφη. Δες http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=1490058&textCriteriaClause=%2B%CE%A3%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%A6%CE%97%CE%A3+%2B%CE%93%CE%99%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3
    Χιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι σχέσεις Γ. Σερίφη και ΚΚΕ ήταν σχέσεις ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ. Ο ένας σεβόταν τον άλλον για αυτο που ήταν γιά 7,5 λόγους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΡΩΤΗΜΑ
    Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καμμιά σχέση με τον Στάλιν ή με τον Ζαχαριάδη;
    Η τεκμηριωμένη απάντηση έχει δώρο ταξίδι στο τείχος του Κρεμλίνου με συνοδό μέλος συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή