Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: Η ΦΡΙΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...



Τελευταία ενημέρωση από τη Λωρίδα της Γάζας ( 6/01/09).
Μέσα στη πόλη της Γάζας εισήλθαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες και το λουτρό αίματος συνεχίζεται. Τελευταίος τους στόχος ένα σχολείο του ΟΗΕ γεμάτο μαθητές όπου τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιοι κυρίως μαθητές σκοτώθηκαν και 55 τραυματίστηκαν αλλά και πολυκατοικία με θύματα γυναικόπαιδα.

--------------------------------------------------------------
Το Ισραήλ κλιμάκωσε με χερσαίες δυνάμεις την εγκληματική, πολεμική επιχείρησης του με τον καινούργιο χρόνο στην εδώ και καιρό υπό καθεστώς κατοχής λωρίδα της Γάζας στην Παλαιστίνη. Αποκλεισμένοι από στεριά και θάλασσα οι Παλαιστίνιοι, χωρίς τρόφιμα, φάρμακα, ηλεκτρικό, νερό, ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια. Μια πολεμική επιχείρηση που γίνεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και των κυρίαρχων κύκλων της Ε.Ε.. Με την ελληνική κυβέρνηση να τηρεί τακτική 'ίσων αποστάσεων και το Γιώργο Παπανδρέου να καταδικάζει διακριτικά. Επιτίθενται και δολοφονούν ' αμυνόμενοι' αμάχους και μικρά παιδιά σε καταφύγια , νοσοκομεία, τζαμιά.
Οι εικόνες φρίκης μιλούν από μόνες τους για το έγκλημα που συντελείται
Τουλάχιστον 540 οι νεκροί τις τελευταίες 10 ημέρες χιλιάδες οι τραυματίες. Θλίψη και αγανάκτηση για το αιματοκύλισμα ενός λαού για την υποκριτική στάση που εξισώνει θύτες και θύματα. Ο κύκλος της βίας δεν μπορεί να σταματήσει με τη στρατιωτική βία. Γιατί η Χαμάς και η Αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού δεν μπορεί να εξαφανιστεί αν δεν υπάρξει δικαιοσύνη. Μόνη λύση για ειρήνη στη περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι το ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης.
Υπάρχουν νέοι και νέες από το Ισραήλ που βρίσκονται στη φυλακή γιατί αρνήθηκαν να υπηρετήσουν στον Ισραηλινό στρατό έχοντας μια διαφορετική άποψη για το πως πρέπει να ζήσουν οι δύο λαοί. Ζητούν από τους πολίτες όλου του κόσμου να υπογράψουν μια διαμαρτυρία προς το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας ( που τώρα βομβαρδίζει και δολοφονεί) για την αποφυλάκισή τους. Πληροφορίες για όσους θέλουν να συμπαρασταθούν στο http://december18th.org

4 σχόλια:

  1. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 30/12/2009
    "Η Δημοκρατία της Τσεχίας, η οποία αναλαμβάνει την εναλλασσόμενη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιανουαρίου, τάχθηκε σήμερα υπέρ των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας."
    ΕΡΩΤΗΣΗ
    Η Δημοκρατία της Τσεχίας ανήκει στους κυρίαρχους κύκλους της ΕΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, ανηκει. δεν το ξερεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή