Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΚΙΩΝΑ

Λαμία, 30-03-09


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κίνηση για την Προάσπιση του Περιβάλλοντος στη Γκιώνα έχει ξεκινήσει, εδώ και αρκετό καιρό, έναν αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος στη Γκιώνα από εξορυκτικές και μεταλλευτικές δραστηριότητες σε προστατευόμενες περιοχές του δικτύου «Natura», από δραστηριότητες που δεν τηρούν τους προβλεπόμενους περιβαλλοντικούς όρους και τους κανόνες ασφαλείας για τους εργαζόμενους, από δραστηριότητες που υπονομεύουν τις δυνατότητες ήπιας αξιοποίησης της περιοχής.
Ο αγώνας αυτός φαίνεται ότι ενόχλησε τους οπαδούς της άγριας ανάπτυξης και άρχισαν εκφοβιστικές και απειλητικές ενέργειες εναντίον μελών της Κίνησης, όπως συνέβη λίγο μετά τα Χριστούγεννα του 2008, στην Καλοσκοπή, με εμπρησμό της κατοικίας του κ. Στέφανου Κόλλια μέλους της Κίνησης. Τότε ευτυχώς η εγκληματική ενέργεια δεν κατέστρεψε ολοκληρωτικά το στόχο της. Δυστυχώς το πέτυχε τώρα. Νέα εμπρηστική-εγκληματική ενέργεια έκαψε ολοσχερώς την κατοικία του κ. Κόλλια. Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε αυτές τις ενέργειες. Όχι μόνον δεν θα κάμψουν τον αγώνα των ανθρώπων που παλεύουν για το συλλογικό καλό και την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά θα δυναμώσουν το πείσμα και τη δυναμική του κοινού αγώνα για την προστασία του τόπου μας.
Καλούμε και απαιτούμε από τις διωκτικές αρχές, μετά από επισταμένη έρευνα, να αποκαλύψουν τον ή τους δράστες και τους ηθικούς αυτουργούς της εγκληματικής αυτής ενέργειας.
Καλούμε την Πολιτεία να προστατεύσει τους δημοκρατικούς θεσμούς και το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση του διαφορετικού, αλλιώς κινδυνεύει η κοινωνία από την παραχάραξη της δημοκρατίας και την αναβίωση παρακρατικών ενεργειών.

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου