Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΛΑΜΙΑΣ



Κατέβασε τους τόνους ο Δήμαρχος Λαμίας για την κατάσταση στο βιολογικό καθαρισμό Λαμίας μετά από όσα στοιχεία ήρθαν στην επιφάνεια και έμμεσα στο δελτίο τύπου που εξέδωσε σε απάντηση στην καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ότι υπάρχει πρόβλημα.

Φυσικά και υπάρχουν και άλλες πηγές ρύπανσης που ευθύνονται για την τεράστια οικολογική καταστροφή στο Μαλιακό όπως η απουσία βιολογικών καθαρισμών στους άλλους δήμους, η μόλυνση του Σπερχειού με φυτοφάρμακα και λιπάσματα, οι χωματερές και τα βιομηχανικά λύματα. Φυσικά και υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες της Κεντρικής εξουσίας, των κομμάτων του δικομματισμού, της Νομαρχιακής και της τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ελεγκτικών μηχανισμών για το πρόβλημα. Και βέβαα οι πολίτες θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν περισσότερο , να πιέσουν , να διεκδικήσουν αγωνιστικά.

Ομως ο Δήμαρχος Λαμίας θα πρέπει να αναλάβει τις δικές του ευθύνες, έχει υποχρέωση να ενημερώσει υπεύθυνα τους δημότες για το όποιο πρόβλημα και να τους καλέσει να διεκδηκήσουν μαζί πόρους για την προστασία του περιβάλλοντος.
Όσοι ακολούθησαν την τακτική του ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΛΙΣΜΌΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΏΝ ΔΙΑΒΕΒΑΙΏΣΕΩΝ το μέγεθος του προβλήματος τους εξέθεσε στα μάτια των πολιτών ανεπανόρθωτα. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, την τρίτη πιάνεται λέει η λαϊκή σοφία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου