Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Το 12ο Φεστιβάλ για Σολίστες και Πρωταγωνιστές του ΔΗΠΕΘΕ αρχίζει την Τετάρτη 6/5


Το 12ο Φεστιβάλ για Σολίστες και Πρωταγωνιστές οργανώνεται και αυτό το Μάιο στην πόλη της Λαμίας από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που ανιχνεύει το χώρο των μονοπρόσωπων παραστάσεων. Μια θεατρική περιοχή όπου η τέχνη του ηθοποιού αποθεώνεται στηριζόμενη σε κείμενα από το θέατρο, την λογοτεχνία, τις προσωπικές μαρτυρίες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να δώσει ευκαιρία για θεατρική έκφραση. Σημαντικοί θεατρίνοι και άλλοι θεατρικοί συντελεστές παρουσιάστηκαν στο φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια. Φέτος σπουδαίοι Έλληνες ηθοποιοί στηρίζουν το θεσμό και μας παρουσιάζουν σπουδαίες παραστάσεις:


Το πρόγραμμα του 12ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ για «ΣΟΛΙΣΤΕΣ & ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ»

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ 2009

Η Δήμητρα Χατούπη θα παρουσιάσει το έργο της Νίνα Μπερμπέροβα «Η ΣΥΝΟΔΟΣ». Συμμετέχει η Ελένη Χατζηαυξέντη. Στο πιάνο η Μαρία Χρονοπούλου.
Το έργο έχει ανεβεί σε μετάφραση-σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη, Σκηνικά-Κοστούμια: Απόστολου Αποστολίδη, Μουσική Επιμέλεια : Κωστή Βοζίκη.
Είναι η ιστορία δύο γυναικών που τίποτα δεν τις ενώνει, πέρα από τη μουσική. Η μία, δραματική σοπράνο, όμορφη, λαμπερή, πλούσια και επιτυχημένη, η άλλη, η πιανίστα συνοδός της, άσχημη, φτωχή, ανύπαρκτη, καταδικασμένη να ζει στη σκιά της πρώτης…

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΪΟΥ 2009

Οι Δημήτρης Καραμπέτσης, Σμαράγδα Σμυρναίου, Χαρά Κεφαλά, Όλγα Τουρνάκη, θα παρουσιάσουν το έργο του Άλαν Μπέννετ «ΦΩΝΕΣ».Πρόκειται για τέσσερεις συγγενικούς θεατρικούς μονολόγους.Το έργο παρουσιάζεται σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, Σκηνοθεσία-Σκηνικά Κοραή ΔαμάτηΠαρακολουθώντας σε γκρο πλαν τη ζωή τεσσάρων μοναχικών, κωμικών εκ πρώτης όψεως ανθρώπων, αναγνωρίζουμε δικές μας σκέψεις πολλές φορές ανομολόγητες, δικά μας συναισθήματα που κρύβουμε με επιμέλεια απ΄ τους δικούς μας ανθρώπους, τους γονείς, τους συζύγους, τους εραστές, τους φίλους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2009
Ο Πέτρος Φυσσούν παρουσιάζει το έργο του Έρικ-Εμμάνουελ Σμιτ «Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΤΣΑΡΤ». Το έργο έχει ανεβεί σε μετάφραση Τέτας Χατζηχρήστου, σκηνοθεσία Πέτρου Φυσσούν σκηνικά και video προβολές Πάρη Μέξη.
Πρόκειται για μια σειρά από γράμματα, τα οποία αποστέλλει ο Schmitt προς τον μεγάλο αυστριακό συνθέτη. Είναι ένα προσωπικό ημερολόγιο που μας περιγράφει πως ο Μότσαρτ μέσα από τη θεόπνευστη μουσική του τον ανακάλεσε από τον βάλτο της απελπισίας στον οποίο τον είχε βυθίσει η εφηβεία και του εμφύσησε δύναμη και αισιοδοξία μέσα από τη μουσική των έργων του.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΪΟΥ 2009
Η Νίτα Παγώνη παρουσιάζει το έργο των Ιγνάθιο δελ Μοράλ και Μαργαρίτας Σάντσεθ «ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ Ο ΓΙΟΣ ΣΟΥ»
Το έργο έχει ανεβεί σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ, σκηνοθεσία Γιώργου Γιανναράκου, σκηνικά-κοστούμια Λαλούλας Χρυσικοπούλου.Συμμετέχει και η Μαρία Παπαγιάννη
Το έργο είναι μια κραυγή για τη μοναξιά και την εγκατάλειψη των ηλικιωμένων από τα παιδιά τους, γραμμένο ωστόσο με δόσεις έξυπνου χιούμορ αλλά και με την τρυφερότητα και την ευαισθησία που απαιτείται για τον χειρισμό ενός τόσο σπαρακτικού θέματος.

Ώρα έναρξης παραστάσεων 9.00 το βράδυ.
Εισιτήρια προπωλούνται στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης και στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου. Τηλέφωνα επικοινωνίας για κράτηση θέσεων 22310-33325 και 22310-23285.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου