Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Η ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ και Primavera en Salonico ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

Στο βίντεο ' Με το φεγγάρι περπατώ' Παραδοσιακό της Καλύμνου

Δημοσίευση από www.culturenow.gr

Την Πέμπτη 6 Αυγούστου η Σαβίνα Γιαννάτου εμφανίζεται στο Κάστρο Λαμίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την ΙΔ΄Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, για την βραδιά της Πανσελήνου του Αυγούστου.

Η Σαβίνα Γιαννάτου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι εδώ και χρόνια μια από τις πιο σημαντικές και πιο δημιουργικές παρουσίες στον χώρο της ερμηνείας, με σπάνια φωνητική ποιότητα, ρεπερτόριο ιδιαίτερης ευρύτητας και δυναμικής και διεθνή καταξίωση και αναγνώριση.

Διανύοντας την πιο ώριμη ίσως στιγμή της καριέρας της, μέσα από την απόλυτη αφοσίωση της στην τέχνη της ερμηνείας και στην ανίχνευση νέων μουσικών δρόμων σε ένα «παλαιό» υλικό, όπως αυτό των λαϊκών τραγουδιών του κόσμου, η Σαβίνα Γιαννάτου με τους εξαιρετικούς μουσικούς Primavera en Salonico που τη συνοδεύουν μόνιμα, έχει συμμετάσχει στα σημαντικότερα world festivals, δισκογραφεί για την ECM και λειτουργεί ως μία από τις σημαντικότερες πρέσβειρες της ελληνικής μουσικής παγκοσμίως.

Το πρόγραμμα της συναυλίας αποτελείται από τα τραγούδια του νέου της album Songs of an Other, την τρίτη κατά σειρά συνεργασία της με την δισκογραφική εταιρία ECM, αλλά και από ειδικά επιλεγμένα τραγούδια από τη Μεσόγειο και ολόκληρο τον κόσμο έτσι όπως παρουσιάζονται στους δίσκους της Παναγίες του Κόσμου, Τραγούδια της Μεσογείου, Άνοιξη στη Σαλονίκη, Terra Nostra, Sumiglia, Tutti baci κα, ενορχηστρωμένα και εκτελεσμένα με έναν σύγχρονο και πολλές φορές απρόβλεπτο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου