Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων στη Φθιώτιδα

Λαμία, 16.9.2009 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου στο νομό Φθιώτιδας με έξι υποψήφιους. Οι εκλογές αυτές είναι για μας μια πρόκληση και μια δύσκολη δοκιμασία. Ζούμε σαν χώρα μια γενική κρίση, περίπλοκη, πολυδιάστατη που αγγίζει κάθε άποψη της ζωής. Μια κρίση που αναφέρεται στους πολιτικούς θεσμούς, στην οικονομία, στον πολιτισμό, στην ηθική, στις ανθρώπινες σχέσεις και στο περιβάλλον. Κυρίως όμως η κρίση είναι κρίση αξιών. Η ισονομία, η αξιοκρατία, η κοινωνική αλληλεγγύη, η δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι διαρκώς σε αναζήτηση.

Η πρόταση των Οικολόγων Πράσινων είναι μια εναλλακτική πρόταση, μια βαθειά προοδευτική και ριζοσπαστική πρόταση για την κοινωνία, για το περιβάλλον, την οικονομία, την πολιτική. Η πρόταση αυτή απευθύνεται κυρίως στη συνείδηση και αναφέρεται στην αλλαγή της νοοτροπίας, στην αλλαγή του τρόπου ζωής, του τρόπου σκέψης, παραγωγής και κατανάλωσης.

Διεκδικούμε τη συμμετοχή μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για να γίνει η Πολιτική Οικολογία και η πράσινη συνείδηση πολιτική δράση. Διεκδικούμε και στην τοπική μας κοινωνία τη στήριξη του ψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων για να μπορέσουμε από καλύτερες θέσεις να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την πράσινη προοπτική της Φθιώτιδας.

Η επιτυχία του εκλογικού μας στόχου, του 3%, θα είναι όμως και μια δοκιμασία για τις αυτοδύναμες μονοκομματικές κυβερνήσεις και θα συμβάλει πιστεύουμε σημαντικά στην προσπάθεια για την ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου, που ευθύνεται τα μέγιστα για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας.

Οι υποψήφιοι των Οικολόγων Πράσινων στη Φθιώτιδα είναι:

1. Νάκου Βασιλική του Αθανασίου δασοπόνος

2. Παπαλέξη Ιουλιέττα του Φιλοποίμενα ιδιωτικός υπάλληλος

3. Προβόπουλος Ηλίας του Γεωργίου δημοσιογράφος

4. Σταμέλλος Στέφανος του Ελευθερίου οικονομολόγος, συνταξ ΟΤΕ

5. Στασινός Παναγιώτης του Σταμάτη ορθοπεδικός χειρούργος

6. Χαλδούπης Ηλίας του Βασιλείου μαθηματικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου