Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Στις 8.10.2009 δικάζεται ο γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού. Για να δούμε, θ' αλλάξει ο "νόμος" Βενιζέλου



**Στις 8.10.2009 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων δικάζεται ο γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού Δημήτρης Τζανακόπουλος, για συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, σε βάρος του Ανδρέα και Ιωάννη Καμπέρη, που εμπλέκονται στην υπόθεση της παραχώρησης του Ξενία Ιωαννίνων στον όμιλο Μήτση, υπόθεση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην πόλη των Ιωαννίνων τον Απρίλιο του 2008.
Μαζί του δικάζεται με τις ίδιες κατηγορίες ο Μιχάλης Τόλης, ο οποίος φέρεται να αναγνωρίστηκε ως αφισοκολλητής από τους δυο μηνυτές, ενώ ο ίδιος το αρνείται. Για την υπόθεση του Ξενία έχει ασχοληθεί η στήλη από το 2006 (βλ. λ.χ. «Η φανέλα με το επτά», 3.6.06).

**Πώς όμως εμπλέκεται ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΝ έχει το ενδιαφέρον.
Οι αφίσες που κυκλοφόρησαν στα Γιάννενα αποκαλύπτοντας το σκάνδαλο, αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο των μηνυτών, έφεραν την υπογραφή οργανώσεων νεολαίας, φοιτητικών παρατάξεων και τοπικών κινήσεων. Διατάχθηκε από την Εισαγγελία προανάκριση για να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι, πλην όμως κατέληξαν μόνο στη Νεολαία Συνασπισμού. Στην ένορκη εξέτασή του, ο γραμματέας του Νεολαίας του Συνασπισμού κατέθεσε ότι τη σχετική απόφαση για την υπογραφή της αφίσας την έλαβε όλο το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας, γνωστοποιώντας τα ονομάτα των μελών του και ότι στησυνεδρίαση αυτή ήταν παρόντες ο Αλέξης Τσίπρας, ο Αλέκος Αλαβάνος, ο Ανδρέας Καρίτζης και ο Αλέκος Φλαμπουράρης.
**Η Εισαγγελία όμως δεν κάλεσε κανέναν να εξεταστεί ως ύποπτος ή κατηγορούμενος, αλλά επέλεξε να καταστήσει κατηγορούμενο τον Δημήτρη Τζανακόπουλο...
Η συνέχεια στον "Ιό Σαββάτου", Ελευθεροτυπία
* Για να δούμε… αυτό το έκτρωμα που νομοθέτησε ο Ε. Βενιζέλος, θα είναι από τις προτεραιότητες κατάργησης από τη δημοκρατική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου;
Όχι απλώς τυποκτόνος, αλλά έδωσε αφορμή στους δήθεν αδίκαστους δικαστές του καραμανλικού καθεστώτος να εκβιάζουν κόσμο και κοσμάκη.
Αναρτήθηκε από σίβυλλα στις Σάββατο, Οκτώβριος 03, 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου