Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Το ΠΑΚΟΕ απαντά στο Νομάρχη Φθιώτιδας και καλεί σε ανοιχτό δημόσιο διάλογο για τη μόλυνση του Μαλιακού




Μια καυστική απάντηση έδωσε το ΠΑΚΟΕ στη κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς της ΝΑΦ για όσους συκοφαντούν το Μαλιακό,η οποία δόθηκε από τις στήλες του περιοδικό του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών αλλά και με δηλώσεις του κ. Χριστοδουλάκη στα τοπικά ΜΜΕ. Σε δημόσιο διάλογο καλεί επίσης, ο Πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ τον κ. Χειμάρα.

Να πάτε με τα 'αδιάσειστα΄στοιχεία σας κ. Νομάρχη και μακάρι να έχετε δίκαιο, οι πολίτες περιμένουν υπεύθυνες απαντήσεις και όχι κούφιους λεονταρισμούς. Αλήθεια τι έγιναν οι δεσμεύσεις σας. Η άνοιξη πλησιάζει και οι βροχοπτώσεις αναμένονται καταρρακτώδεις και φέτος....
και όπως σας ενημερώνει ο κ. Χριστοδουλάκης ' τα ψάρια δεν πέθαναν από γηρατειά αλλά από μόλυνση'.

Το άρθρο στα ΟΙΚΟ-ΝΕΑ τεύχος Δεκεμβρίου
Κε Νομάρχη,
Για μας το πρόβλημα δεν είναι το τι λέτε και το τι γράφετε. Από λόγια εξουσιαστών έχουμε πήξει μέχρι τώρα.
Και επειδή χάνετε το έργο στις πράξεις και δεν ρωτήσατε τα ψάρια που πέθαναν γιατί πέθαναν απλά σας διαμηνύουμε ότι καλό θα είναι να ασχοληθείτε με του κόσμου τις "βρώμικες" ανθρώπινες δραστηριότητες που έχετε στο νομό σας και ιδιαίτερα στον Σπερχειό και τον Μαλιακό και αφήστε τις φούσκες των καταγγελιών.
Ελπίζουμε ένας εισαγγελέας να χώσει κάποιον υπεύθυνο στη φυλακή και δυστυχώς, βάσει του νόμου, μοναδικός υπεύθυνος για το κατάντημα αυτό είστε εσείς.
Εμείς πάντως, σας έχουμε δει μόνο σε φωτογραφία. Παρόλα αυτά σας καλούμε σε δημόσιο, ανοιχτό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής όπως η δημοκρατία επιβάλλει [...]



Το ΠΑΚΟΕ Εκφράζει επίσης ερωτηματικά και για τους Οικολόγους Πράσινους αναφέροντας: "Μας προκαλεί έκπληξη που οι Οικολόγοι Πράσινοι παρά το ότι είχαν τα στοιχεία από τις αρχές του Σεπτέμβρη 2009 κινητοποιήθηκαν και απέστειλαν την επιστολή προς τον κ. Δήμαρχο μόλις στα μέσα Οκτωβρίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου