Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Γεια και χαρά σας βρε πατριώτες.........






....όταν το Κράτος τους αντιμετωπίζει σαν εχθρούς και οι βουλευτές που οι αγρότες τους τίμησαν με την ψήφο τους αναφέρονται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους εκπροσώπους τους με φράσεις όπως «τραμπούκοι, που απειλούν και εκβιάζουν», «αχταρμάς, που αγγίζει τα όρια του αναρχοσυνδικαλισμού», «συνονθύλευμα, χωρίς επαρκή νομιμοποίηση», «σεξιστές και με ψυχολογικά προβλήματα», «άνθρωποι που τρελαίνονται για δημοσιότητα και περιφρονούν την πολιτική ηγεσία της χώρας»...


Πάντα επίκαιρα τα Αγροτικά του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.


Εντείνονται οι κινητοποιήσεις μετά τη συνάντηση Μπατζελή - αγροτών

Ακαρπη απέβη η χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της υπουργού Κατερίνας Μπατζελή με αντιπροσωπεία αγροτών μόνο από το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο. Μια συνάντηση, το κλίμα της οποίας είχε ήδη πυροδοτηθεί πριν από την έναρξή της από τις συνεντεύξεις της κας Μπατζελή σε κυριακάτικη εφημερίδα και ραδιοφωνικό σταθμό.


Οι εκπρόσωποι των αγροτών απλώς άκουσαν επί δίωρο τα επιχειρήματα της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν χρήματα στον κρατικό προϋπολογισμό για να δοθούν εθνικές ήσσονος σημασίας (de minimis) ενισχύσεις, όπως ζητούν οι αγρότες και όπως πρόσφατα έχει δώσει τη δυνατότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μάλιστα χωρίς να θέτει συγκεκριμένο όριο (πλαφόν).

Αντιθέτως, η κα υπουργός μίλησε για την ανάγκη «ρήξεων και βαθιών διαρθρωτικών αλλαγών» στην ελληνική γεωργία μέσα από διάλογο, καλώντας τους αγρότες να συμμετάσχουν σε αυτόν, εγκαταλείποντας τα μπλόκα και τις κινητοποιήσεις και επιδεικνύοντας κοινωνική ευαισθησία.

Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τα όσα ανέφερε η κα Μπατζελή, τα οποία όπως είπαν σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν τα οικονομικά τους αιτήματα. Για τις περαιτέρω αποφάσεις τους παρέπεμψαν στις γενικές συνελεύσεις των διαφόρων μπλόκων, επισημαίνοντας πάντως ότι από εδώ και πέρα η στάση των αγροτών θα σκληρύνει, με μαζικούς αποκλεισμούς δρόμων. «Από αύριο (σ.σ. σήμερα) θα έχουμε μπλακάουτ», τόνιζαν χαρακτηριστικά.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου