Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας - Δελτίου Τύπου για την επέτειο του Πολυτεχνείου - 17 Νοεμβρίου 2010‏



Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

Αυτή η επέτειος του Πολυτεχνείου βρίσκει την χώρα μας υπό κατοχή
. Κατοχή από τους λήσταρχους των ελληνικών, γαλλικών και γερμανικών τραπεζικών κολοσσών, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των εντεταλμένων υπαλλήλων τους στην ελληνική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου χρησιμοποίησε σαν άλλοθι την οικονομική κρίση για να περάσει τα μέτρα και τις πολιτικές του Μνημονίου, τα οποία έχουν ήδη οδηγήσει σε φαύλο κύκλο που οξύνει την κρίση χρεών, προκαλεί μεγάλη ύφεση της οικονομίας, δραματική αύξηση της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων, ακόμα μεγαλύτερη καταπάτηση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων και περαιτέρω εκποίηση του δημόσιου πλούτου. Φυσιολογικά δε, οδηγεί και σε αύξηση του αυταρχισμού, της καταστολής και σε συρρίκνωση της δημοκρατίας σε όλους τους τομείς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνο για τη δημιουργία του δημοσίου χρέους το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο αυτής της χώρας, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, τη Ν.Δ. και τα τραπεζικά, βιομηχανικά και εφοπλιστικά τσιράκια τους που επί 36 χρόνια κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο με μοναδική μέριμνα το δικό τους συμφέρον και όχι το συμφέρον του πολύπαθου ελληνικού λαού. Αυτοί και κανείς άλλος είναι που ευθύνεται για τη δημιουργία των ελλειμμάτων και την παραγωγική αποδυνάμωση της χώρας.

Όλα αυτά γίνονται χρησιμοποιώντας τη δικαιολογία ότι το κάνουν
«για το καλό μας», «για το καλό της πατρίδας»! Εμείς από τον ΣΥΡΙΖΑ λέμε ξεκάθαρα ότι δεν καλούμαστε να σώσουμε καμιά πατρίδα! Καλούμαστε να σώσουμε ένα άγριο-καπιταλιστικό διεφθαρμένο σύστημα, ένα σύστημα σάπιο μέχρι το κόκαλο. Με πατριδοκάπηλους αεριτζήδες που ενώ έχουν βγάλει τα δικά τους λεφτά στην Ελβετία καλούν σε θυσίες τους εργαζόμενους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εδώ και 6 μήνες προτείνει μια λεπτομερή εναλλακτική πρόταση στην καταστροφική πολιτική του μνημονίου, μια δέσμη άμεσων μέτρων η οποία περιλαμβάνει: 1) Επιθετική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με το ΔΝΤ και την ΕΕ με άμεσο στόχο την διαγραφή του μεγαλύτερου τμήματός του (τουλάχιστον 70%), 2) Αποπληρωμή του υπολοίπου χρέους σε πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και με μη ληστρικούς όρους (με μείωση του επιτοκίου στο 1%), 3) Δημιουργία ισχυρής Κρατικής Τράπεζας με την εθνικοποίηση και συνένωση της Εθνικής, της Αγροτικής και του Ταμιευτηρίου για να χρηματοδοτηθεί μια κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη, 4) Φορολόγηση των Α.Ε. στο ευρωπαϊκό μέσο όρο του 42% από το 25% που είναι τώρα και μείωση στο 50% των σπάταλων στρατιωτικών εξοπλισμών, για να γεμίσουν τα ταμεία του κράτους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας, στην 37η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, καλεί τον ελληνικό λαό να απορρίψει τη ψεύτικη λογική του μονόδρομου του Μνημονίου και την ανηλεή Γκαιμπελίστικη προπαγάνδα μιας κυβέρνησης χωρίς καμιά λαϊκή νομιμοποίηση. Καλούμε τον λαό να ανακαλύψει ξανά την αξία του ανεξάρτητου εργατικού σωματείου, την ενεργή συμμετοχή και την χαμένη αλληλεγγύη μας στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες ούτως ώστε όλοι μαζί να συντονίσουμε τα βήματα μας για ανατρέψουμε αυτή την παράνομη κυβέρνηση.

Καλούμε το λαό να μετατρέψει την οργή, τον φόβο και τη μοιρολατρία σε αγωνιστική συνείδηση και σε ριζοσπαστική πολιτική πράξη ούτως ώστε να διαμορφώσουμε τους δικούς μας όρους αντίστασης και να είμαστε έτοιμοι για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Ακριβώς όπως έκαναν οι Ήρωες του Πολυτεχνείου πριν από 37 χρόνια.


Ή αυτοί ή Εμείς

Σ Υ Ν Α Σ Π Ι Σ Μ Ο Σ Ρ Ι Ζ Ο Σ Π Α Σ Τ Ι Κ Η Σ Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου