Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Εκδήλωση για την επέτειου του Γοργοπόταμου στο άγαλμα του πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη από τον ΣΥΡΙΖΑ


http://lamianews.blogspot.com/2010/11/blog-post_3580.html
26.11.10
Με εκδήλωση μνήμης στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη, στην πλατεία Λαού της Λαμίας, τίμησαν την επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου καθώς και τον πρωτοκαπετάνιο του Ε.Λ.Α.Σ τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα, που για δεύτερη χρονιά φέτος πραγματοποίησαν ξεχωριστή εκδήλωση για να δοξάσουν μια από τις κορυφαίες στιγμές της Εθνικής Αντίστασης.
Με αναφορές στα ιστορικά γεγονότα, στη σημερινή κατάσταση της χώρας, αλλά και με σαφείς αιχμές για “προσπάθεια διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας”, τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ συνέδεσαν την εμπλοκή της τρόικας στην πολιτική ζωή της χώρας και την εφαρμογή του μνημονίου με τις συνθήκες που επικρατούσαν κατά την γερμανοϊταλική κατοχή, και τόνισαν την ανάγκη για μαζική αντίδραση.
Στη σύντομη ομιλία μάλιστα που πραγματοποίησε το στέλεχος του Συνασπισμού στηνΦθιώτιδα, κ. Ζούμπος, επέμεινε ιδιαίτερα στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σήμερα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως η φετινή επέτειος της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου στις 25 Νοεμβρίου του 1942 βρίσκει την Ελλάδα σε μια ιστορική συγκυρία όπου η οικονομική και πολιτική ελίτ του τόπου σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τους πιο αντιδραστικούς και αγριο-καπιταλιστικούς κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης διεξάγουν μια άνευ προηγούμενου επίθεση εναντίον του ελληνικού λαού, αλλά και των άλλων λαών της Ευρώπης. Παράλληλα αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση που έχει η ιστορία της Εθνικής Αντίστασης και ο πρωτοκαπετάνιος Άρης Βελουχιώτης, τονίζονταςπως γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τους ιδεολογικούς μηχανισμούς του κατεστημένου ν’ ανασκευαστεί προς συντηρητικές κι αντιδραστικές κατευθύνσεις η ιστορία, και ιδιαίτερα αυτή της δεκαετίας του 1940. Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑΦθιώτιδας θεωρεί χρέος να συμβάλει στην αποκατάσταση, διαφύλαξη και διάδοση της ιστορικής αλήθειας και της συλλογικής ιστορικής μνήμης.
Επίσης στην τοποθέτησή του ο κ. Ζούμπος έκανε αναφορά στον Λαμιώτη πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη, υπογραμμίζοντας την καταλυτική συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση αλλά και την διορατικότητα που επέδειξε ιδιαίτερα στις αναφορές του για την κατάληξη των αγώνων του ελληνικού λαού και τις συνέπειες που θα είχε η εμπλοκή ξένων δυνάμεων σ’ αυτούς.
με πληρ. από εφημ. "Ημέρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου