Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Μαθητική διαδήλωση σήμερα στο κέντρο της Λαμίας για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την άναδρη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη


" ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ- ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ'
Με αυτό το σύνθημα διαδήλωσαν σήμερα μαθητές της Λαμίας, στο κέντρο της πόλης. Ενα σύνθημα - υπόσχεση στο 15χρονο συμμαθητή τους που δολοφονήθηκε άναδρα από τις δυναμεις καταστολής πριν δύο χρόνια. Η εξέγερση του Δεκέμβρη που ακολούθησε δεν ήταν ένα στιγμιαίο νεανικό ξέσπασμα. Η νέα γενιά δεν ξεχνά .... Αντιστέκεται και οραματίζεται και αγωνίζεται για ένα καλύτερο κόσμο. Το μέλλον τους ανήκει...

Η παράταξη των Ανεξαρτήτων καθηγητών για τη σημερινή επέτειο έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση:

Στη μνήμη του Αλέξη

Συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η νεολαία της χώρας μας συγκλονισμένη κατέβηκε στους δρόμους , οι «φιλήσυχοι» πολίτες και τα ΜΜΕ ταράχτηκαν και η εξέγερση του Δεκέμβρη, εξέγερση αμφισβήτησης και οργής, έδωσε την υπόσχεση για μια νεολαία που θα διεκδικήσει μια καλύτερη κοινωνία και μια καλύτερη ζωή.
Ο Δεκέμβρης ήταν η πρώτη κοινωνική έκρηξη της περιόδου της κρίσης, μια πραγματική «εικόνα από το μέλλον»
Η εξέγερση της νεολαίας έφερε στην επιφάνεια τα χάλια του εκπαιδευτικού συστήματος, την υποκρισία της κοινωνίας , για μια ζωή χωρίς καμιά ελπίδα.
Η νεολαία μας εξεγέρθηκε πριν από μας γι΄αυτά που βιώνουμε τώρα όλοι μας: Το «θρίαμβο» της κερδοσκοπίας , τη διάλυση της δημόσιας παιδείας και υγείας , την επιστροφή στις εργασιακές σχέσεις του 19ου αιώνα, χωρίς ωράριο εργασίας , χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με απλήρωτες υπερωρίες, με κατάργηση του πενθήμερου. Μόνο ο θεσμός της δουλείας δεν ανασύρθηκε ακόμα από το παρελθόν. Ίσως γιατί ο «ελεύθερος» και περιπλανώμενος άνεργος με ελαστικό ωράριο σήμερα κοστίζει λιγότερο από την αγορά ενός δούλου.
Μπορεί οι δράστες «ειδικοί φρουροί» Κορκονέας και Σαραλιώτης να καταδικάστηκαν τελικά πρωτόδικα στο Μικτό Ορκωτό της Άμφισσας, η πολιτική όμως που «γέννησε» τη δολοφονία και όπλισε το χέρι τους, η πολιτική του συστήματος της εκμετάλλευσης, καλά κρατεί. Αυτή, που βλέπει στη νεολαία, τους εργαζόμενους και συνολικά το λαό σαν τον εν δυνάμει εχθρό της.
Αυτή, που αποτελεί απαραίτητο μέσο για την επιβολή των νέων δεινών για
το λαό, από τη σημερινή διαχείρισή του, τη κυβέρνησή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με την εφαρμογή του Μνημονίου, με τα νέα σκληρά αντεργατικά μέτρα, με τις μαζικές απολύσεις, με την ακρίβεια και την επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, με την αφαίρεση δικαιωμάτων και κατακτήσεων, δεκαετιών, παραδίδοντας το λαό, βορά στις λυσσαλέες ορέξεις των ιμπεριαλιστών της Τρόικας και του Δ.Ν.Τ. Μια πολιτική που στήνει μαθητοδικεία, που κηρύσσει τις απεργίες παράνομες (Ναυτεργάτες, και όχι μόνο), που σέρνει ανήλικους σε δίκες, με τον λεγόμενο «αντι-τρομοκρατικό» νόμο, όπως τους 11 μαθητές στη Λάρισα, που συνελήφθηκαν το Δεκέμβρη του 2008, γιατί συμμετείχαν στις μεγάλες διαδηλώσεις που ξέσπασαν ενάντια στη δολοφονία, και παραπέμπονται, με ανυπόστατες και βαριές κατηγορίες, σε δίκη, στις 9 του Δεκέμβρη.
Μπροστά σ’ αυτή τη πολιτική είναι χρέος όλων να μην ξεχνάμε, να μην φοβόμαστε και η οργή μας να γίνει πράξη ανατροπής αυτής της υποτελούς στο μεγάλο κεφάλαιο πολιτικής.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΙΣ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Ιστοσελίδα: http://anexartiti.wordpress.com
Email: anexartiti@yahoo.gr

1 σχόλιο:

  1. Συνέβη κι αυτό...
    Στην αυθόρμητη διαδήλωση των μαθητων σήμερα στη Λαμία, κάποιοι μαθητές μοίραζαν ανακοινωση με την υπογραφή "Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Λαμίας"(???) η οποία δεν ανέφερε τίποτα για τον Αλέξη και τη δολοφονία του αλλά... καλούσε στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 15 Δεκέμβρη,
    Ελεος παιδιά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή