Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής: Συγκροτείται πανελλαδικά μέσα κι έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ


www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=584713
Ζαγάρας Κ.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/11/2010

Πανελλαδική δικτύωση και δομή αποκτάει το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, όπως αποφασίστηκε στην παναττική συνέλευση του εγχειρήματος το Σάββατο στο Πάντειο. Την ίδια ώρα τα μέλη του Μετώπου Α-Α στοχεύουν με πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ να συμβάλλουν στη “δημιουργία ενός ευρύτατου” κοινωνικοπολιτικού μετώπου ενάντια στην κυβέρνηση και την τρόικα, ενώ ο Αλ. Αλαβάνος αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη “σημαντική ήττα” της Ελεύθερης Αττικής σημείωσε ότι η πρόταση που έχει νόημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η σύγκληση της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για να κατατεθούν όλες οι απόψεις και οι προτάσεις με τον κάθε συμμετέχοντα να έχει δικαίωμα ψήφου.

Αλ. Αλαβάνος: Να μην εγκλωβιστούμε στη Βαλτετσίου, Πανελλαδική Σύσκεψη τον Γενάρη


Στο αμφιθέατρο Σ. Καράγιωργα κατατέθηκαν όλες οι προτάσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του Μετώπου για το παρόν και το μέλλον του, με τις διαφορετικές απόψεις να συγκλίνουν στη θέση πως το Μέτωπο Α-Α πρέπει να δράσει ως “ανοιχτό πολιτικό σχέδιο”. Στην κατεύθυνση αυτή θα πραγματοποιηθεί τον Γενάρη πανελλαδική συνέλευση του Μετώπου Α-Α για τη διαμόρφωση πολιτικών θέσεων και τη δημοκρατική συγκρότησή του.

Στη συνέλευση κατατέθηκαν απόψεις και σκέψεις για όλα τα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν το Μέτωπο Α-Α, με τη συζήτηση να τροφοδοτεί η εισήγηση του Δ. Τσακνιά. Την ίδια στιγμή απ' όλους τους ομιλητές διατυπώθηκε η πρόταση η Ελεύθερη Αττική να συνεχίσει την αυτοδιοικητική της δράση και ο Αλ. Αλαβάνος να εκπροσωπήσει το σχήμα τουλάχιστο ένα 6μηνο (μετά να ακολουθήσει εναλλαγή) στο περιφερειακό συμβούλιο. Πολλοί ήταν αυτοί που στάθηκαν στο “χαμηλότερο των προσδοκιών” εκλογικό αποτέλεσμα εντοπίζοντάς το στον αποκλεισμό των ΜΜΕ, στο περιεχόμενο της πολιτικής του που δεν έγινε κατανοητό, στην καθυστέρηση από το Σπόρτιγκ και μετά να εκδηλωθεί η προσπάθεια για την περιφέρεια Αττικής, στην άσχημη εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ που εκδηλώθηκε στο πρόσωπο του Αλαβάνου, αλλά και στη διαστρεβλωτική πολιτική του ΣΥΝ απέναντι στις θέσεις της Ελεύθερης Αττικής. Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί στάθηκαν στη βαθιά κρίση του σχήματος για να ακουστούν από κει και πέρα διάφορες απόψεις, όπως “πρέπει να ξαναδώσουμε πνοή στον ΣΥΡΙΖΑ” ή πως “ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει”. Την ίδια ώρα τα μέλη του Μετώπου που είναι και “μέλη του ΣΥΡΙΖΑ”, παρά τις διαφορετικές πολιτικές αποχρώσεις, εκτίμησαν ότι μπορεί να υπάρξει “δυνατότητα ανασυγκρότησης και δημιουργικής προσφοράς του ΣΥΡΙΖΑ” και στην κατεύθυνση αυτή ζήτησαν τη σύγκλιση, μέχρι το τέλος Γενάρη, της 4ης Πανελλαδικής Σύσκεψης του σχήματος με βάση την αρχή “ένα μέλος μια ψήφος”.

Από την πλευρά του ο Αλ. Αλαβάνος είπε ότι “παρά τη σημαντική ήττα στις εκλογές, σωστά κατεβήκαμε” και πρόσθεσε πως δεν πρέπει “να πετάξουμε το παιδί μαζί με το νερό” εννοώντας τις δράσεις της Ελεύθερης Αττικής. Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι “δεν έχει νόημα να εγκλωβιστούμε στη Βαλτετσίου", είπε ότι “είναι πάλι λάθος να μην υπάρξει μια δημοκρατική συγκρότηση με προωθημένο πολιτικό πλαίσιο στον χώρο της αριστεράς” για να σταθεί στην πρόταση για την 4η Πανελλαδική Σύσκεψη. Τέλος σημείωσε την ανάγκη παρέμβασης του Μετώπου στον τομέα της επικοινωνίας κάνοντας λόγο για διερεύνηση δυνατοτήτων για δημιουργία ραδιοφώνου και διαδικτυακής παρέμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου