Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Όχι θα σας άφηναν εσάς -Ένας δημόσιος υπάλληλος



Το διαίρει και βασίλευε
χρησιμοποίησαν Κυβέρνηση και Τρόικα για να περάσουν τις περικοπές μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων.
Οι «τεμπέληδες» δημόσιοι υπάλληλοι μπήκαν αρχικά στο στόχαστρο της κυβέρνησης και βρήκε δυστυχώς συμπαραστάτες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Μην τσιμπάτε συνάδελφοι εργαζόμενοι.
Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε.

Ολομέτωπη επίθεση δέχονται αυτές τις μέρες οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Μειώσεις μισθών ως 12% στον ιδιωτικό τομέα Εφημερίδα «Το Βήμα»

Συμφώνησαν ΓΣΕΕ-ΣΕΒ επιχειρησιακές συμβάσεις με μειώσεις 12%
Κούρεμα μισθών χωρίς απολύσεις Εφημερίδα «Ελευθεροτυπία

Εργασία και το Σάββατο
με χορήγηση συμπληρωματικής ανάπαυσης καθώς και συμψηφισμός των υπερωριών με μείωση του ωραρίου εργασίας σε ορίζοντα τετραμήνου περιλαμβάνονται στις προτάσεις του ΣΕΒ για την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα. Στα εργασιακά οι προτάσεις του ΣΕΒ προβλέπουν ακόμη να μειωθεί στο μισό (από 8 σε 4 %) το ποσοστό των προσλήψεων που καλύπτεται υποχρεωτικά από ειδικές κατηγορίες εργαζομένων (άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνους, κ.α.), να αναθεωρηθεί η λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών, και να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές. Εφημερίδα «Απογευματινή»

Συνταγή - σοκ από τον ΣΕΒ. Απασχόληση 6 ημερών την εβδομάδα, περικοπή υπερωριών, απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων και ανταπόδοση της σαββατιάτικης εργασίας με ρεπό μεσοβδόμαδα μεταξύ των προτάσεων του Δ. Δασκαλόπουλου στον Μιχ. Χρυσοχοΐδη Εφημερίδα «Έθνος»
Δουλειά και το Σάββατο χωρίς υπερωρίες! Εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος»
Θράσος μεγαλοβιομηχάνων, που απαιτούν τζάμπα εργάτες και δουλειά χωρίς ωράριο Εφημερίδα «Ριζοσπάστης»
Το μήνυμα του ΣΕΒ. Ευθυγραμμίζεται με την τρόικα και λειτουργεί ως πολιορκητικός κριός. Παρεμβαίνει απροκάλυπτα και πιέζει να εφαρμοστούν οι περίφημες διαρθρωτικές αλλαγές, δηλαδή η εκθεμελίωση κοινωνικών δικαιωμάτων και η επέλαση του νέου καπιταλισμού. Εφημερίδα «Αυγή»
Την οργίλη αντίδραση της ΓΣΕΕ προκάλεσε έκθεση του ΣΕΒ σχετικά με τα εργασιακά και την επιχειρηματικότητα, που παραδόθηκε χθες στον υπουργό Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη και η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, εργασία και το Σάββατο με χορήγηση συμπληρωματικού ρεπό, καθώς και συμψηφισμό των υπερωριών με μείωση του ωραρίου εργασίας. Εφημερίδα «citypress»
Αυτά και άλλα πολλά. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει.

Ένας δημόσιος υπάλληλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου