Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ


H παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία βρίσκει τη χώρα μας και πάλι στις τελευταίες θέσεις πανευρωπαϊκά στο ευαίσθητο θέμα των ατόμων με αναπηρία.

Ειδικά στη Λαμία, βλέπουμε την παντελή έλλειψη σχεδιασμού για τη διευκόλυνση της μετακίνησή τους. Ελάχιστη πρόβλεψη για την πρόσβαση στις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, στις τράπεζες και στους δημόσιους χώρους αναψυχής. Ο Γολγοθάς που αντιμετωπίζουν καθημερινά σε συνδυασμό με την τρομερή ανεργία που τους μαστίζει (περισσότερο από 80%), γκετοποιεί τα άτομα με αναπηρία και τους οδηγεί στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Τα άτομα με αναπηρία πλήττονται επίσης από την ιδιωτικοποίηση της υγείας. Η είσοδος του Καλλικράτη στη ζωή μας θα κάνει ακόμα πιο δυσχερή τη θέση τους στην κοινωνία, καθώς πλέον θα έχουν άλλο ένα εμπόδιο να ξεπεράσουν, αυτό του κόστους της περίθαλψης τους, το οποίο ξεπερνάει κατά πολύ το κόστος του μέσου ανθρώπου.

Η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των αγώνων των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι μέσα από τις συλλογικότητες τους παλεύουν για τη βελτίωση της ζωής τους.

Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Η συμμετοχή στην οικονομική, κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ζωή είναι δικαίωμα όλων μας!

Λαμία, 3/12/2010

Γραφείο Τύπου Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου