Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Το κείμενο του Αριστερού Ρεύματος στην ΚΠΕ ΣΥΝ


Με τελικό συμπέρασμα ότι “οι σημερινές ηγεσίες της αριστεράς θα έχουν βαρύτατες ιστορικές ευθύνες απέναντι στην εργατική τάξη και τον λαό εάν επιτρέψουν με την αμηχανία, τις αγκυλώσεις και τους μικροηγεμονισμούς τους να χαθούν κατακτήσεις ενός αιώνα”, το Αριστερό Ρεύμα έθεσε τελικά αντιπαραθετικά προς το σχέδιο της Επιτροπής Απόφασης το εφ' όλης της ύλης κείμενό του.
Πέρα από τον εκλογικό απολογισμό και τις προτεραιότητες, το Α.Ρ. αφιερώνει σημαντικό κομμάτι στη σημερινή κατάσταση στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε. προτάσσοντας την ανάπτυξη αγώνων “για νέους προοδευτικούς και σοσιαλ
ιστικούς ορίζοντες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Σήμερα, όπως τονίζεται γίνεται ακόμα πιο φανερό ότι ο αγώνας για προοδευτικούς και σοσιαλιστικούς μετασχηματισμούς σε κάθε χώρα μέλος της Ε.Ε. και στην Ε.Ε. ως σύνολο, περνάει μέσα από την αγεφύρωτη σύγκρουση με την ΟΝΕ και την Ε.Ε. και την ανατροπή τους”.

Για τις εκλογές, χαρακτηρίζει “αποτυχία” το αποτέλεσμα για τον ΣΥΝ επιρρίπτοντας τις ευθύνες στους “πολιτικούς χειρισμούς και τις επιλογές που έγιναν από την ηγεσία του κόμματος”. “Η εμφάνιση του χώρου του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής με ξεχωριστά ψηφοδέλτια δεν ήταν αναπόφευκτη” επισημαίνει το κείμενο.
Για το ΣΥΡΙΖΑ έκανε την παρακάτω πρόταση

Για την επαναθεμελίωση του ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτική συμμαχία

Ο ΣΥΝ πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποκατασταθούν σχέσεις εμπιστοσύνης, συντροφικής αλληλεγγύης και η συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ.


Απαιτείται χρόνος, προσεκτικές κινήσεις, επίμονη και ενωτική διάθεση εκ μέρους μας προς όλες τις συνιστώσες που συναπαρτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αποκλεισμούς, όρους και προϋποθέσεις, για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ξανά αποτελεσματική και φερέγγυα αριστερή πολιτική συμμαχία που να εμπνέει σταθερότητα, εμπιστοσύνη και διαθεσιμότητα για κοινές δράσεις.

Σε πρώτη φάση ο προσανατολισμός όλων των δυνάμεων που συναπαρτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, στα προβλήματα του κόσμου της εργασίας
, θα βοηθούσε σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να λειτουργεί αποκλειστικά ως «πολιτική συμμαχία» διαφόρων οργανώσεων, κινήσεων, συλλογικοτήτων, συσπειρώσεων και ανένταχτων αγωνιστών της ευρύτερης αριστεράς, που να συμφωνούν στην από κοινού προώθηση των στόχων μίας νέας «πολιτικής συμφωνίας», διατηρώντας παράλληλα την πολιτική, ιδεολογική και οργανωτική τους αυτονομία.

Η επανίδρυση και ανασύνθεση της αριστεράς είναι μια αναγκαία και αναπόφευκτη διαδικασία, για την οποία όμως σήμερα δεν έχουν ακόμα δημιουργηθεί οι αναγκαίες προϋποθέσεις. Δεν πρέπει να εννοείται ούτε ως μια διαδικασία στοιχίσεων εντός του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πλήττει την ενότητά του και προκαλεί αποδιοργανωτική εσωστρέφεια, ούτε ως πρόσχημα για αποκλεισμό δυνάμεων και νέο κατακερματισμό.

Η πολιτική συμμαχία θα πρέπει να κινείται με βάση αυτά που ενώνουν τις διαφορετικές «συνιστώσες» και για αυτό τον λόγο οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με συναίνεση σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του. Ο όποιος συναγωνισμός ιδεών και πολιτικών, δεν πρέπει να εμποδίζει την κοινή δράση, να παραλύει την κοινή λειτουργία, να προκαλεί μια χαοτική εικόνα σύγχυσης στο κόσμο της Αριστεράς.

Πρώτα όμως απ όλα για να έχει φερεγγυότητα η νέα εκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να γίνουν σοβαρές προσπάθειες για την αποκατάσταση κλίματος αλληλεγγύης, συντροφικότητας και αλληλοσεβασμού μεταξύ ΟΛΩΝ των δυνάμεων που συναπαρτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου