Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Επίσκεψη του Γραμματέα της Κ.Π.Ε. του ΣΥΝ Δημήτρη Βίτσα στην Λαμία




Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Λαμία, ο Γραμματέας της ΚΠΕ, Δημήτρης Βίτσας, είχε συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων στον ΟΣΕ, και με την Επιτροπή Κατοίκων και Φορέων Λαμίας κατά των διοδίων.

Παρέθεσε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Παρευρέθηκε στην κοπή πίτας της Ν.Ε. Φθιώτιδας του Συνασπισμού μετά την ολοκλήρωση της οποίας ακολούθησε πολιτική ομιλία.


Στην ομιλία του τόνισε:

Αυτή η κυβέρνηση είναι πολύ ικανή. Ικανή να αυξάνει το δημόσιο χρέος, ικανή να σφαγιάζει τους μισθούς και τα εισοδήματα των εργαζομένων και συνταξιούχων, ικανή να διαλύει οποιαδήποτε έννοια κοινωνικού κράτους, να ξεπουλά όσο-όσο το δημόσιο πλούτο με πρώτες τις δημόσιες επιχειρήσεις και τη δημόσια γη. Είναι πολύ ικανή να σκύβει το κεφάλι αλλά και να συμβάλλει στη γενική επίθεση του κεφαλαίου και του διευθυντηρίου της Ε.Ε. ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη. Ικανή να καταλύει βασικές συνταγματικές διατάξεις και να προστατεύει την πολιτική της με βάναυσο αυταρχισμό. Ικανή να επεξεργάζεται και να βάζει σε εφαρμογή επικοινωνιακά σενάρια με στόχο να δημιουργήσει αντιπαλότητα ανάμεσα σε κλάδους και στρώματα των εργαζομένων.

Αυτές οι ικανότητες την καθιστούν όχι μόνο υπεύθυνη απέναντι στην κοινωνία αλλά και επικίνδυνη.

Επικίνδυνη για την κοινωνία, για τη χώρα και την Ευρώπη.

Σήμερα χρειάζεται να ορθωθεί ένα μεγάλο μέτωπο αντίστασης και αλληλεγγύης. Αντίστασης στο μνημόνιο και στα κυβερνητικά μέτρα. Αντίστασης σε κάθε ένα ξεχωριστά και σε όλα μαζί. Σήμερα η προσπάθεια ενάντια στη διάλυση του ΟΣΕ συναντιέται με την μάχη ενάντια στην αύξηση των εισιτηρίων. Συνδέεται με τον αγώνα για τα διόδια και την αποτροπή των επιχειρησιακών συμβάσεων. Όλα αυτά μαζί με την εναντίωση σε κάθε καταστροφικό κυβερνητικό μέτρο συντείνουν σε μια πρώτη ανάγκη: Να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Να αποκτήσει η χώρα κυβέρνηση που θα υπακούει στις κοινωνικές ανάγκες και θα βάλει εμπρός τη μηχανή της ανάπτυξης. Ανάπτυξη με στόχο νέες θέσεις εργασίας γιατί αυτό απαιτεί η ανάκαμψη της οικονομίας. Ανάπτυξη με στόχο την κοινωνική φροντίδα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η κρίση και η επιλογή δρόμου διεξόδου προϋποθέτει μια μεγάλη Αριστερά. Μια μεγάλη Αριστερά κινητήριο δύναμη του πολύμορφου, ευρύχωρου προοδευτικού αντιμνημονιακού μετώπου. Αριστερά που θα επιβάλλει την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Αριστερά που θα συναντιέται κοινωνικά και πολιτικά με την ριζοσπαστική σοσιαλδημοκρατία και την ριζοσπαστική οικολογία. Αριστερά με στέρεους δεσμούς με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους, τη νέα γενιά, τους ανθρώπους του πολιτισμού. Ο ΣΥΝ νοιώθει την βαριά ευθύνη που έχει σ’ αυτή την υπόθεση. Όλες οι προτάσεις μας έχουν στο κέντρο της προσοχής τους την ενότητα και την αποτελεσματικότητα. Διατρανώσαμε με τον πιο ευθύ τρόπο την διάθεση μας να κάνουμε ένα βήμα πίσω για να κάνουμε όλοι μαζί δύο βήματα μπροστά. Συγχρόνως δεν περιμένουμε. Προχωράμε με προωθητικές προτάσεις για την κοινωνία, με ενωτικές προτάσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ και όλη την Αριστερά.

Ενισχύουμε διαδικασίες, λογικές, συμπεριφορές αντιδιχαστικές. Ενισχύουμε δράσεις συσπειρωτικές. Υπερβαίνουμε τις υπάρχουσες καταστάσεις.
Ανοίγουμε τους δρόμους της ευρύτερης συμπαράταξης των αριστερών. Είναι ανάγκη της κοινωνίας στη χώρα μας και στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου