Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ο Γιάνναρης πάει Βερολίνο με την ταινία "Man At Sea".



www.e-go.gr/cinemag/summary1.asp?catid=17455&subid=2&pubid=107934666
Οι εξαιρετική πορεία των ελλήνων κινηματογραφιστών συνεχίζει έξω από τα όρια της εγχώριας παραγωγής. Ακόμη μια ταινία γίνεται δεκτή σε διεθνές κινηματογραφικό φεστιβαλ. Ο λόγος για την καινούρια ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη "Man At Sea".

H ταινία συμμετέχει στο τμήμα Panorama Special και αποτελεί επίσημη επιλογή (official selection) του Φεστιβάλ Βερολίνου 2011. H παγκόσμια πρεμιέρα του Man at sea θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου στην αίθουσα FriedrichstandtPalast. Έτσι ο Γιάνναρης συνεχίζει την πορεία του στα Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ και κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο φεστιβάλ του Βερολίνου.

Η ταινία μιλά με ένα σύγχρονο τρόπο για το πρόβλημα των μεταναστών.
Η ταινία ακολουθεί δύο ανθρώπου τον Άλεξ και την Κέιτ που έχουν χωρίσει μετά το θάνατο του γιου τους και ξανασυναντιούνται στο δεξαμενόπλοιο Sea Voyager. Την ίδια μέρα, ο Άλεξ σώζει τριάντα έφηβους μετανάστες που έχουν ναυαγήσει μεσοπέλαγα. Ο διοικητής της σχεδόν χρεοκοπημένης πλοιοκτήτριας εταιρείας πιέζει τον Άλεξ να λύσει το θέμα άμεσα, αλλά κάθε προσπάθειά του οδηγεί σε αδιέξοδο. Κι ενώ κάποια μέλη του πληρώματος δημιουργούν στοργικούς δεσμούς με τα παιδιά, ανάμεσά τους και η Κέιτ που δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στη μητρότητα, οι περισσότεροι θεωρούν ότι οι «επισκέπτες» τους έχουν κάνει κατάχρηση της φιλοξενίας τους. Αδύναμος να χειριστεί την αυξανόμενη ένταση και επηρεασμένος από τον χαμό του γιου του, ο Άλεξ προχωρά σε μια σειρά από λάθος ενέργειες, ώσπου τελικά βρίσκει το θάρρος να ξεπεράσει τον εαυτό του.

Το "Man at sea" είναι μια παραγωγή του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου (Highway Productions) σε συμπαραγωγή με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, την Ε.Ρ.Τ., τη NOVA, τη 2|35 και τη C.Giannaris Films. Και εμείς δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο από το να ευχηθούμε τα καλύτερα στο αγαπημένο δημιουργό.

Κ. Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου