Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ογκώδης διαδήλωση στο Λονδίνο κατά των μετρων λιτότητας



Στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων χρόνων, κατά των περικοπών που προωθεί η κυβέρνηση Κάμερον. Υπολογίζεται ότι 500.000 χιλιάδες διαδηλωτές από όλη τη χώρα συμμετείχαν στην πορεία
που πέρασε μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία, στην οδό Ντάουνινγκ και κατέληξε στο Χάιντ Παρκ. Την διαδήλωση οργάνωσαν συνδικάτα και φοιτητικοί σύλλογοι.
Η πορεία ήταν ειρηνική με μεμονωμενες επιθέσεις ακτιβιστων σε κεντρικά πολυκαταστήματα στην Οxford. 4.500 αστυνομικοί επιστρατεύτηκαν για την τήρηση της τάξης ενώ 100 νομικοί-παρατηρητές εκπρόσωποι κινησεων για τα ανθρώπινα δικαιωματα τους επέβλεπαν για τυχόν αυθαιρεσίες.

Η διαδήλωση ονομάζεται " Πορεία για μια ενναλακτική πολιτική" "March for the Alternative". Οπως εξηγεί ο εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής, Εμείς δεν λέμε απλά σταματήστε τις περικοπές. Εμείς λέμε ότι δεν ειναι απαραίτητες σε αυτή τη φάση. Η οικονομική κρίση δεν προκλήθηκε από τις κοινωνικές δαπάνες. Υπέυθυνος για την οικονομική κρίση είναι κύρια ένας ανεξέλεγκτος, κερδοσκοπικός χρηματιστιακός τομέας. Η κοινωνία καλείται να πληρώσει για μια ακόμα φορά με τη μορφή ανεργίας, πάγωμα μισθών, περικοπές κοινωνικών δαπανών. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις όπως ο φόρος Robin Hood, η είσπραξη της φοροδιαφυγης, η φορολόγηση των κερδών των επιχερηματικών σχημάτων που απολαμβλανουν φορολογική ασυλία και ο τερματισμός της κουλτούρας των μπόνους στα μεγαλοστελέχη των πολυεθνικών και χρηματηστηριακών εταιρειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου