Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Νίκος Στουπής¨- περιφερειακός σύμβουλος: Γιατί καταψηφίζουμε τον Προϋπολογισμό


Μερικά σημεία από την τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, περιφερειακού συμβούλου Νίκου Στουπή για τον προϋπολογισμό
Κύριοι και κυρίες συνάδελφοι,
Με βάσει τα πάρα πάνω και με βάσει τις δημόσιες παραδοχές και ομολογίες του κ. Περιφερειάρχη και του επικεφαλής της Οικονομικής Επιτροπής αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη για την πραγματική φύση ενός κατ ευφημισμό προϋπολογισμού, γίνεται καθαρό πως έχουμε να κάνουμε με έναν προϋπολογισμό μακριά από τις πραγματικές και αυξημένες ανάγκες της Περιφέρειας και των Πολιτών της:
-- ΕΙΚΟΝΙΚΟ
--- ΗΜΙΤΕΛΗ ΚΑΙ ΘΝΗΣΙΓΕΝΗ ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΕΣΕΙ ΤΟΥ
--- ΑΝΤΙΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ / ΑΝΤΙΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ
--- ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ
--- ΒΑΘΕΙΑ ΤΑΞΙΚΟ
Σε έναν προϋπολογισμό με τέτοια χαρακτηριστικά – άσχετα αν οι εισηγητές μας δικαίωσαν μεν αλλά προσπάθησαν να τον παρουσιάσουν ως μονόδρομο χαρακτηρίζοντάς τον σαν «υποχρεωτικό» , «εκτάκτου ανάγκης», «μεταβατικό» δε – το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΧΘΕΙ. Να μην δεχθεί να γίνει «κολυμπήθρα του Σιλωάμ» της κυβερνητικής Πολιτικής και των γενικότερων επιλογών της .
Το Υπουργείο ας πάρει αυτό την πολιτική ευθύνη να συνεχίσουμε να λειτουργούμε με τα αδιέξοδα «δωδεκατημόρια» μέχρι όσο νομίζει, και όχι να μας ζητά να τα «βαφτίσουμε» προϋπολογισμό.
Προκύπτει λοιπόν η ανάγκη για έναν διαφορετικό ρόλο της Περιφέρειας πέραν του διεκπεραιωτή, του διαχειριστή και του εκτελεστικού βραχίονα που της επιφυλάσσει η Κυβερνητική πολιτική.
Σήμερα η αιρετή Αυτοδιοίκηση για να διαφυλάξει το στοιχειώδες του κύρου της και να ανταποκριθεί στο ελάχιστο των υποχρεώσεών της, ένα και μοναδικό έχει να κάνει.
 Να απορρίψει τις κυβερνητικές επιλογές.
 Να διεκδικήσει αυτά που της στερούν και της ανήκουν, τα στοιχειώδη για να ανταποκριθεί στην αποστολή της.
 Να ηγηθεί των κοινωνικών αγώνων που ήδη αναπτύσσονται.
 Να ενθαρρύνει και να λάβει αυτόνομες πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης στους πολίτες και τις ομάδες που πλήττονται από την λαίλαπα του Μνημονίου.

Επειδή λοιπόν ο προϋπολογισμός έχει τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που αναλύσαμε και επειδή η πλειοψηφία δεν δείχνει διατεθειμένη να πορευθεί στον δρόμο που υποδεικνύουμε,
ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ , τον προτεινόμενο προϋπολογισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου