Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Συλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Μαλεσίνας προς Επιτροπή Περιβάλλοντος Περιφέρειας Στερεάς: Μη γίνετε συνεργοί στο έγκλημα που σχεδιάζεται!

Ενα σημαντικό θέμα, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Ειδικού πλαισίου χωροταξικού Σχεδιασμού για τις ιχθυοκαλλιέργειες για που αφορά την περιοχής μας θα συζητηθεί σήμερα στην Επιτροπή Περιβαλλοντος Περιφέρειας Στ.Ελλάδας και όχι στην ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου. Την έντονη διαφωνία τους για την σχεδιαζόμενη επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών στον Ν. Ευβοοικό και Μαλιακό κόλπο εχουν εκφράσει ο Δήμος Λοκρών και περιβαλλοντικοί σύλλογοι της περιοχής.
Με αφορμή τη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος Στερεάς ο Σύλλογος προστασίας Περιβάλλοντος Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Μαλεσίνας, έστειλε την παρακάτω επιστολή:

ΠΡΟΣ: 1. κ. Νικόλαο Μπέτσιο
Πρόεδρο Επιτροπής Περιβαλλοντος & Αναπτυξης Περιφέρειας Στ. Ελλάδας
2.κ. Περικλή Καραίσκο Αντιπρόεδρο
3.κ.Αντώνη Τερζή Δ/ντή Περιβαλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού
ΚΟΙΝ: 1.κ. Περιφερειάρχη Στ.Ελλάδας
2. κ. Δήμαρχο Λοκρών
3. ΜΜΕ , ιστοσελίδες και blogs
Νομού Φθιώτιδας

Θέμα: Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Πλαισίου
Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΠΧΣΑΑ) για τις
Υδατοκαλλιέργειες


Κύριοι
Ενημερωθήκαμε από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στ.Ελλάδας ότι την Παρασκευή
6-5-2011 στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβαλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας στο 18ο θέμα θα παρουσιαστεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(ΣΜΠΕ) του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΠΧΣΑΑ) για τις Υδατοκαλλιέργειες το οποίο βρίσκεται ήδη αναρτημένο στο Διαδίκτυο για Δημόσια Διαβούλευση.
Κατ`αρχήν επιτρέψτε μας να σημειώσουμε τα εξής:
Στην παράκτια ζώνη του Οπούντιου Κολπου (Θεολόγου –Αταλάντης-Λιβανατών) ζουν εγκατεστημένοι, ιδίως τους θερινούς μήνες, μόνιμοι κάτοικοι, οικιστές,παραθεριστές και τουρίστες στους οικισμούς Θεολόγου, ΟΣΜΑΕΣ, Σκάλας Αταλάντης Τραγάνας, Σκάλας Λιβανατών και Αρκίτσας σε ιδιαιτερα καλλωπισμένους και πολυτελείς παραθαλάσσιους παραθεριστικους οικισμούς και τουριστικά συγκροτήματα.
Η εν λόγω ΣΜΠΕ, όσον αφορά τη Στερεά Ελλάδα, σκοπό έχει να εξυπηρετήσει αποκλειστικά τις εταιρίες ιχθυοκαλλιέργειας αδιαφορώντας για την ανεπανόρθωτη και μη αναστρέψιμη βλάβη που θα προκαλέσει στο θαλάσσιο Περιβάλλον του Οπούντιου Κόλπου και κατ` επέκταση στην μόνη μορφή Ανάπτυξης για την περιοχή τον Τουρισμό.. Συνέχεια στο theologos-env.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου