Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Υποψήφιος για την Συνέλευση της Ενωσης Περιφερειών ο Νίκος Στουπής


Την υποψηφιότητά του για την Κεντρική Συνέλευση της  Ενωσης Περιφερειών ανακοίνωσε ο περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Στουπής διατυπώνοντας παράλληλα την θέλησή του να παλέψει από ένα ακόμη μετερίζι για την Αυτοδιοίκηση, την Αποκέντρωση και την Απλή Αναλογική στην  Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Σε επιστολή του προς τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς τονίζει τα παρακάτω :  

«Αγαπητοί συνάδελφοι,  
Με πλήρη συναίσθηση της ποσότητας και βαρύτητας της πολιτικής δύναμης που εκπροσωπώ. Με επίγνωση του εκλογικού συστήματος όπως έχει διαμορφωθεί με ευθύνη της Κυβέρνησης, των συσχετισμών σε επίπεδο Περιφερειακού Συμβουλίου και του εκλογικού μέτρου για την ανάδειξη εκπροσώπων στην Ένωση Περιφερειών. Αποφάσισα να συμμετάσχω στην εκλογική διαδικασία και να αιτηθώ από το σώμα  του Περιφερειακού Συμβουλίου  την εκλογή μου ως αντιπροσώπου στην ΕΝ. ΠΕ.


Τις απόψεις μου περί του τρόπου συγκρότησης του σώματος της Ενωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ) τις ακούσατε την προηγούμενη συνεδρίαση κατά την ανάπτυξη προφορικής ερώτησης προς τον κ. Περιφερειάρχη, και συμπεριλαμβάνετε στο σχέδιο απόφασης που υπέβαλα στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού θεωρώ πως στοιχειωδώς πρέπει να συμφωνήσουμε να αιτηθεί η ΕΝΠΕ ριζική τροποποίηση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, αν θέλουμε τουλάχιστον- ως αιρετοί- να ισχυριζόμαστε, πως συνεχίζουμε τις δημοκρατικές παραδόσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Η απόφασή μου αυτή έχει καθαρά πολιτικό και σημειολογικό χαρακτήρα .Είναι μια πρόκληση προς τους συναδέλφους, που συμμερίζονται αντίστοιχες με μένα απόψεις, να εκφραστούν «σπάζοντας» την αντιδημοκρατικότητα του θεσμικού πλαισίου, και μεταφέροντας το αίτημα της απλής αναλογικής στο σύνολο των διαδικασιών της Ένωσης  Περιφερειών, από κάτω ως πάνω.

Με τιμή και εκτίμηση
ΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΠΗΣ,
Επικεφαλής Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Συνεργασίας
                                                Περιφερειακός Σύμβουλος Ευβοίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου