Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΑΜ: ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ


 ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!

Στις 27 Σεπτεμβρίου 1941 γεννιέται το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, το ΕΑΜ.  Το ιδρυτικό του υπογράφουν ο Λευτέρης Αποστόλου ( ΚΚΕ), ο Ηλίας Τσιριμώκος (ΕΛΔ ) ο Χωμενίδης ( ΣΚΕ) και ο Βογιατζής (ΑΚΕ). Σήμερα που ο λαός βιώνει  τη νέα τριπλή κατοχή ( Κυβέρνησης- ΔΝΤ- ΕΕ)  τα μηνύματα του ΕΑΜ είναι όσο ποτέ επίκαιρα και δείχνουν το δρόμο της ενότητας και του αγώνα για την ανατροπή.

Το ΚΚΕ, το κόμμα  που είχε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός πλατιού  εθνικο-απελευθερωτικού μετώπου μετώπου αντίστασης ενάντια στην   φασιστική κατοχή ( Γερμανίας- Ιταλίας- Βουλγαρίας) απευθύνεται σε όλα τα πολιτικά κόμματα και καταβάλει προσπάθειες για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη ευρύτητα του εθνικοαπελευθερωτικού  μετώπου. 
Τα αστικά κόμματα που οι ηγεσίες τους είχαν καταφύγει στη Μέση Ανατολή κοντά στη σιγουριά των συμμαχικών δυνάμεων αρνούνται μέχρι τέλους την συμμετοχή τους  στον αγώνα. Προτιμούν να φτιάξουν την εξόριστη κυβερνηση και να μηχανορραφούν προετοιμάζοντας την επάνοδό τους στην εξουσία μετά την απελευθέρωση.
 Σύντομα το ΕΑΜ που τα αιτήματα του για ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ αγγίζουν τη ψυχή του Λαού αποκτάει παλλαικό χαρακτήρα και προχωράει στον ένοπλο  αγώνα κατά του κατακτητή μέ τη δημιουργία του ΕΛΑΣ με πρώτο καπετάνιο τον ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, γράφοντας δελίδες δόξας και αυτοθυσίας.
Από το διάγγελμα του  ΕΑΜ στον ελληνικό λαό:

Ενωθείτε - Οργανωθείτε - Αγωνισθείτε!
Παραμερίστε ό,τι σας χωρίζει. Ο σκοπός είναι ιερός. Θυμηθείτε τους αγωνιστές του 1821.
Έλληνες αξιωματικοί - υπαξιωματικοί - έφεδροι πολεμιστές. Προσφέρετε τις γνώσεις σας, την πείρα, τη δοκιμασμένη τόλμη σας στην οργάνωση των εθνικών δυνάμεων. Ακολουθήστε το παράδειγμα του Κολοκοτρώνη, του Υψηλάντη, του Μιαούλη, του Καραϊσκάκη, του Οικονόμου.
Έλληνες αστυνομικοί, αξιωματικοί - αστυφύλακες - χωροφύλακες. Μην υπηρετείτε την κυβέρνηση των προδοτών, μη γινόσαστε όργανα των κατακτητών.
Έλληνες ιερείς, οδηγηθείτε από το παράδειγμα του Παπαφλέσσα.
Έλληνες αγρότες, κρύψτε την παραγωγή σας, μην την παραδίνετε στους κατακτητές. Ούτε ένα σπυρί σιτάρι στον εχθρό.
Έλληνες αστοί - μικροαστοί, βοηθήστε οικονομικά τον αγώνα.
Βιοτέχνες - δημόσιοι υπάλληλοι - διανοούμενοι - εργάτες, οργανωθείτε σε επιτροπές, αρνηθείτε υπηρεσία στον εχθρό, ενώστε τις δυνάμεις σας στον ιερό αγώνα!
Νέοι και νέες, δώστε τον απέραντο ενθουσιασμό σας, το ηρωικό σας πνεύμα, την αυτοθυσία σας στον αγώνα του ΕΑΜ.
Εμπρός για τον νέο εθνικό ξεσηκωμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου