Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Αμήχανη απάντηση της Αλ. Παπαρήγα στην πρόταση Τσίπρα για νέο μπλοκ εξουσίας

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=638752
Πλήκα Μ.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/09/2011
Θεσσαλονίκη: Αμήχανη απέναντι στην πρόταση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για τον σχηματισμό ενός νέου μπλοκ εξουσίας με όλες τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου και τα νέα κινήματα εμφανίστηκε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη. Τόσο στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 76ης ΔΕΘ όσο και στην ομιλία της σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καλαμαριά, προσπάθησε να την υποτιμήσει χαρακτηρίζοντάς την “ουτοπική”, αν και άφησε να εννοηθεί ότι μερίδα του κόσμου του ΚΚΕ τη βλέπει θετικά.

Η Αλ. Παπαρήγα, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, προέβλεψε ότι θα έχουμε πυκνές πολιτικές εξελίξεις, με αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, το προσεχές διάστημα και τόνισε ότι ήδη “ψήνεται” το σενάριο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ., αλλά και σενάρια για “ψευδεπίγραφες” αριστερές κυβερνήσεις. Χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ “ουτοπική” θέτοντας ρητορικά ερωτήματα του τύπου “μια τέτοια κυβέρνηση που δεν θα έχει στα χέρια την οικονομία τι μπορεί να πετύχει;” και συνέχισε λέγοντας: “Δείξτε μου μία χώρα που τα κατάφερε στην Ευρώπη η αλλού (σ.σ.: με αριστερή κυβέρνηση). Αυτά είναι υποκατάστατα ελπίδας”.

Έφερε σαν παράδειγμα χώρες της Λατινικής Αμερικής, την Κύπρο, ενώ στην προχθεσινή της ομιλία δεν ξέχασε να εντάξει μέχρι και την κυβέρνηση του Σαλβαδόρ Αλιέντε στη Χιλή! Για το κίνημα των “πλατειών” δεν έκρυψε ότι το ΚΚΕ ήταν αρχικά επιφυλακτικό και στη συνέχεια καχύποπτο, ενώ αρνήθηκε ότι η φοιτητιώσα νεολαία του ΚΚΕ στέκεται αμήχανα έναντι του φοιτητικού κινήματος που αναπτύσσεται στα πανεπιστήμια.

Σε δύσκολη θέση ήρθε η γ.γ. του ΚΚΕ όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τις απολύσεις στον “902 Αριστερά”,
αν και -όπως φάνηκε- ήταν επιλογή της να τεθεί το θέμα στη συνέντευξη Τύπου μετά την επίθεση που δέχτηκε το ΚΚΕ από την Ντ. Μπακογιάννη. Υποστήριξε ότι οι απολύσεις έγιναν διότι λόγω της κρίσης μειώθηκαν δραστικά τα έσοδα του κόμματος, πρόσθεσε ότι έχουν γίνει μειώσεις στους μισθούς όλων των επαγγελματικών στελεχών και σημείωσε ότι “δεν μπορούμε να ταυτίσουμε τις κομματικές επιχειρήσεις με τις επιχειρήσεις των βιομηχάνων και των εφοπλιστών”.

Η γ.γ. του ΚΚΕ υποστήριξε ότι η χώρα βρίσκεται σε τροχιά είτε ανεξέλεγκτης είτε ελεγχόμενης χρεωκοπίας και προειδοποίησε ότι τα χειρότερα για τον κόσμο της εργασίας έρχονται. Επανέλαβε ότι δεν έχουμε κρίση χρέους, αλλά κρίση του καπιταλισμού και πως ο επόμενος κύκλος χρεωκοπίας θα είναι ακόμα πιο μεγάλος με στόχο να αναζωπυρωθεί η καπιταλιστική κερδοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου