Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΔΕΘ-ΞΕΧΑΣΕ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕΓΜΕΝΗ Η ΝΔ ΠΧ. SIEMENS...

Σε προεκλογικό κλίμα διεξήχθη η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους παραγωγικούς και οικονομικούς φορείς από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). «Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε και τότε υπήρχαν» ανέφερε και τόνισε την ανάγκη να μπει ένα τέλος στον κατήφορο και να ξαναγεννηθεί η ελπίδα στον ελληνικό λαό, λέγοντας πως η μόνη λύση είναι οι εκλογές απορρίπτοντας κάθε είδους συγκυβέρνησης με το κυβερνών κόμμα.

"Όσοι μιλάνε για συγκυβέρνηση πρέπει να γνωρίζουν ότι τέτοιες λύσεις είναι εύθραστες "
είπε ο Αντώνης Σαμαράς ζητώντας παράλληλα "ισχυρή εντολή" και καθαρές λύσεις".

«Πέρυσι σας είπα τι προτείνω, φέτος θα σας πω τι θα κάνω», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, μόλις ανέβηκε στο βήμα της 76ης ΔΕΘ λέγοντας ότι δεν πρόκειται να χαϊδέψει αυτιά, ούτε θα ακολουθήσει το μονοπάτι των ψεύτικων υποσχέσεων και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι είπε "χονδροειδή ψέματα" στην ομιλία του την περασμένη εβδομάδα στην 76η ΔΕΘ.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε "πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης" το ειδικό τέλος για την ακίνητη περιουσία,  και την κατηγόρησε ότι καταδιώκει την ιδιωτική περιουσία σημειώνοντας παράλληλα : «Δεν λέω να μην πληρώσουν το τέλος οι πολίτες, λέω ότι δεν έχουν να πληρώσουν», εκφράζοντας παράλληλα τη διαφωνία του με το κίνημα "Δεν πληρώνω".

Ζήτησε δε, τη στήριξη όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν για να μπορέσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση λέγοντας πως «όλοι μαζί μπορούμε».

«Η κυβέρνηση καρκινοβατεί και η Ελλάδα κινδυνεύει να βουλιάξει...όλοι μαζί κινδυνεύουμε και όλοι μαζί θα σωθούμε...θυσίες κάναμε και θα κάνουμε, αλλά να βλέπουμε και αποτελέσματα, όχι να καταδικαστούμε σε μάταιες θυσίες χωρίς αποτελέσματα», είπε ο πρόεδρος τη Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.

Αναφερόμενος στο ζήτημα που προέκυψε στη Στατιστική Υπηρεσία είπε  με έμφαση ότι "η Ν.Δ. θα είναι αμείλικτη αν αποδειχθεί οργανωμένο σχέδιο πλαστογράφησης των οικονομικών στοιχείων του 2009".

Όσον αφορά στο θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), κατηγόρησε την κυβέρνηση για  αδυναμία να την κηρύξει και παρέπεμψε στο παράδειγμα της Κύπρου δεσμευόμενος,  να το κάνει ο ίδιος ως πρωθυπουργός.

«Εγώ θα το κάνω» είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ακόμα ότι θα αποκαταστήσει τα υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας ως επιτελικά και διοικητικά κέντρα άμεσης διεκπεραίωσης, σχεδιασμού κι επενδύσεων δίπλα στον πρωθυπουργό για «να τελειώνουμε με το "ράβε ξήλωνε" της κυβέρνησης Παπανδρέου».


Επισήμανε ότι αδίκως κατηγορούν τη Ν.Δ. ότι επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή και είπε πως τα σενάρια της δραχμής τα διακινούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υπουργοί και Επίτροποι.

“Ακούστηκε ότι η Νέα Δημοκρατία φυγομάχησε το 2009 και κατέφυγε σε πρόωρες εκλογές στην πιο κρίσιμη περίοδο”είπε ο Αντώνης Σαμαράς αλλά απέδωσε τις εκλογές σε στρατηγική του Πασόκ, το οποίο τόνισε ότι αποδίδει το έλλειμμα των 36 δις στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά το παρέλαβε στα 10 δις και το αύξησε ήδη μέσα στο 2009 “μοιράζοντας παροχές και κάνοντας προσλήψεις, κάτι που καταγγείλαμε με πλήρη στοιχεία”.

Το 2009 ήταν έτος κρίσης για πάρα πολλές χώρες είπε ο πρόεδρος της ΝΔ “αλλά σε καμία η αντιπολίτευση δεν είπε ότι λεφτά υπάρχουν” ενώ υπενθύμισε ότι παρέδωσαν τα σπρεντ στις 130 μονάδες και σήμερα είναι στις 2000.


Αναφερόμενος στην άρνηση του να συναινέσει στην μνημονιακή πολιτική αναρωτήθηκε “εφαρμόστηκε λάθος πολιτική, έπρεπε να συμμορφωθώ προς τας υποδείξεις;”.

Σε όλη τη ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς ανάπτυξε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε πέντε άξονες: φορολογία, εκπαίδευση, μεταρρύθμιση, ανάπτυξη, δημόσια ασφάλεια. Έδωσε έμφαση στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, μιλώντας για ένα σοκ επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας που θα φέρει ανάπτυξη τώρα και όχι σε δύο χρόνια. Καθόρισε πως στο πρόγραμμα του κόμματος του  προτεραιότητα έχει η  ανάπτυξη πριν την μείωση του χρέους της χώρας. Υποσχέθηκε απλοποίηση της φορολογίας, αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, επιστροφή της οικονομίας στην πρωτογενή παραγωγή και την τεχνολογική καινοτομία, πάντα με όρο την δημοσιονομική πειθαρχία να είναι ταυτόχρονη με την ανάπτυξη.

Όσοι θα μπαίνουν στην εργασιακή εφεδρεία θα παραμένουν μία ή δύο 3ετίες ή μέχρι την σύνταξη σε αυτή και θα επανεκπαιδεύονται με κοινοτικά κονδύλια, ώστε να μειωθεί το προσωπικό του δημοσίου κατά 150 χιλιάδες εξοικονομώντας 2 δις ευρώ το χρόνο.

Ο Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε ακόμα αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου και της τιμής των πολιτικών, μετά από αναδρομικό έλεγχο όσων κατέλαβαν πολιτική θέση από την μεταπολίτευση και εδώ και εξέταση όλων των υποθέσεων περίεργου πλουτισμού, ώστε να σπάσει η “ομερτά πολιτικού χρήματος”.

Κλείνοντας μίλησε για πόλεμο επιβίωσης τον οποίο θα δώσουμε “με την βοήθεια του θεού, γιατί στα χαρακώματα δεν υπάρχουν άθεοι, όλοι προσεύχονται” αναφέρθηκε στη δόξα του 1821, αλλά και την περήφανη εθνική ταυτότητα και αξιοπρέπεια της χώρας, καλώντας σε συστράτευση όλους τους Έλληνες.      

Aπό: ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου