Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Φωτορεπορταζ - video. Λαμία , Παρέλαση 28η Οκτωβρίου 2011, 'Αλήτες, ραγιάδες , γερμανοτσολιάδες' ' ΟΥΣΤ! .



Με οργή, συνθήματα  αποδοκιμασίας κατά των επισήμων, ένταση και αστυνομοκρατία η σημερινή παρέλαση για την επέτειο του ΟΧΙ στη Λαμία.  Από το πρωί στην πλατεία Πάρκου όπου έγινε κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Ευζώνου Πολεμιστή, περίμεναν τους επίσημους   με πανό και συνθήματα οι ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ-ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ πολίτες της Λαμίας και μέλη της δημοτικής κίνησης" ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ'.
Η συνέχεια δόθηκε στην πλατεία Ελευθερίας μπροστά στην εξέδρα των επισήμων. Η παρέλαση έγινε κάτω από συνεχή συνθήματα και  αποδοκιμασίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι κανενας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησε να παραστεί στην παρέλαση και στεφάνι εκ μέρους της κυβέρνησης κατέθεσε ο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας. Από τη ΝΔ παρέστη ο βουλευτής Χ. Σταικούρας, από το ΛΑ.Ο.Σ ο περιφ. σύμβουλος Τουσιάδης , ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, ο Δήμαρχος Λαμίας Γ. Κοτρωνιάς, ο Μητροπολίτης Νικόλαος , εκπρόσωπος του στρατού κλπ.

 Με αξιοπρέπεια οι μαθητές  αρνήθηκαν να στρέψουν το κεφάλι προς τους επίσημους   ενώ  κάποιοι μαθητές  δεν δίστασαν  να  φωναξουν προς την εξέδρα "ντροπή σας!" .Οι πολίτες τους χειροκροτούσαν φωνάζοντας  το σύνθημα:
"Στρέψτε το κεφάλι  αριστερά, ΑΓΩΝΑΣ,  ΑΓΩΝΑΣ για τη Λευτεριά".

Παρατεταγμένοι αστυνομικοί   κρατούσαν τους   διαδηλωτές  που φώναζαν συνεχώς  συνθήματα αποδοκιμασίας, μακριά από την εξέδρα. Ενταση και  συμπλοκές μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών σημειώθηκαν στο τέλος της  παρέλασης όταν η  αστυνομία απώθησε βίαια τους διαδηλωτές που θέλησαν να πραγματοποιήσουν πορεία . Οι επίσημοι  αποχώρησαν με τη βοήθεια ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Στη συνέχεια,  οι διαδηλωτές πραγματοποιήσαν   πορεία στο κέντρο της πόλης  καταχειροκροτούμενοι από τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου