Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Γιορτασμός επετείου Γοργοπόταμου 2011: «ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ Αντίσταση- Εξέγερση- Απελευθέρωση"


                                                                    

Με αποδοκιμασίες και πανό με  το παραπάνω  σύνθημα υποδέχτηκαν πολίτες της Λαμίας 
  τους εκπροσώπους της συγκυβέρνησης του μνημονίου  ΠΑΣΟΚ-ΝΔ –ΛΑΟΣ στη φωτεινή επίσημη εκδήλωση για την 69η επέτειο της Εθνικής Αντίστασης, δίπλα στην ιστορική γέφυρα στο Γοργοπόταμο. 


Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβερνητική εκπροσώπηση ήταν τελείως υποβαθμισμένη και απόντες ήταν όλοι οι τοπικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προφανώς θέλοντας να αποφύγουν  την οργή του λαού. Φέτος η κυβέρνηση έκοψε   ακόμα και  τη μικρή πίστωση που δίνονταν κάθε χρόνο για να πληρωθούν τα πούλμαν που μετέφεραν δωρεάν τους Αντιστασιακούς στο Γοργοπόταμο.....

Εκ μέρους της κυβέρνησης στεφάνι κατέθεσε  ο γ.γ. Προστασίας Καταναλωτή, Δημ. Σπυράτος, που  αποδοκιμάστηκε. Παρόμοια  αντιμετώπιση είχε και  ο εκπρόσωπος της ΝΔ βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης αλλά  και ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Γρηγόρης Ψαριανός που αποχώρησε σαφώς εκνευρισμένος.

 Συγκινητική ήταν και φέτος η παρουσία των τελευταίων επιζώντων αγωνιστών της Εθνικής μας Αντίστασης, που στις ομιλίες τους έκαναν σαφείς παραλληλισμούς  του αντιφασιστικού και απελευθερωτικού αγώνα της εποχής εκείνης με τη  σημερινή πραγματικότητα της νέας κατοχής.

 Την επόμενη Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, θα γιορταστεί  η επέτειος  της Εθνικής Αντίστασης από την ΠΕΑΕΑ και το ΚΚΕ στο Γοργοπόταμο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τίμησε την επέτειο  στη Λαμία μπροστά στον ανδριάντα του Αρη Βελουχιώτη την περασμένη Τετάρτη. Κατάθεση στεφανιού στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη. Στη συνέχεια ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση για το ρόλο και τη δράση του ΕΑΜ με αναφορές στους κοινωνικούς αγώνες του σήμερα.  Εισηγητές ήταν οι ιστορικοί Βασιλική Λάζου και  Γιάννης Σκαλιδάκης ενώ χαιρετισμό απεύθυνε η βουλευτής Ηρώ Διώτη. 

Βλέπε σχετικά  video στο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου