Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

΄Εφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της Αριστεράς Γιώργος Πολυκανδριώτης- Ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΝ

Έφυγε από τη ζωή  ο μηχανικός  Γιώργος Πολυκανδριώτης ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της Αριστεράς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη περιοχή μας. Η δράση του σημάδεψε τη πολιτική ζωή και τα κοινωνικά κινήματα της Φθιώτιδας τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.    Υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ και στη συνέχεια μέλος  του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές  το 1977, 1981 και1985. Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Λαμίας με το συνδυασμό του Απόστολου Κουνούπη στις πρώτες αυτοδιοικητικές εκλογές μετά την δικτατορία (1975) και στη συνέχεια επί Δημαρχίας Λάμπρου Παπαδήμα εκλέχτηκε Αντιδήμαρχος Λαμίας. 
Ξεχώριζε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, την αγωνιστική του στάση, τη φιλοσοφική  και επιστημονική του κατάρτιση και  τις καλλιτεχνικές ευαισθησίες του. Το σπίτι  του, όπως  και η καρδιά του ήταν πάντα ανοιχτό, ζεστό και φιλόξενο
για  τους φίλους του. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στο εξοχικό του στην Παραλία Ραχών και  έδωσε με αξιοπρέπεια  και παλικαριά  για πολλά χρόνια τη δύσκολη μάχη με τον καρκίνο.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, τη σύντροφο του Τούλα και το μονάκριβο γιο του Γιάννο. Καλό ταξίδι....
Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 4 Μαΐου ώρα 12.00 στον ιερό ναό Ξηριώτισσας.


 Με την είδηση του θανάτου του η ΝΕ Φθιώτιδας ΣΥΝ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Η  ΝΕ Φθιώτιδας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ  τιμά την μνήμη του αγωνιστή,  στελέχους της Αριστεράς  και πρώην Αντιδήμαρχου Λαμίας Γιώργου Πολυκανδριώτη που έφυγε σήμερα από κοντά μας. 
 Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια  στην οικογένεια του και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα του για μια ζωή με δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη.
 Καλό σου ταξίδι σύντροφε. Οι αγώνες  και η στάση ζωής σου  ας είναι   πολύτιμη παρακαταθήκη για τους νεώτερους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου