Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Αρχισαν οι προετοιμασίες για τη " Νύχτα των Στοιχειών της Χάρμαινας"' στη Αμφισσα


Φίλες και φίλοι,
Όπως έχει γίνει γνωστό, οι προετοιμασίες για την κορυφαία εκδήλωση των αποκριών, της «Νύχτας των στοιχειών», που ως γνωστό πραγματοποιείται το τελευταίο Σάββατο των αποκριών, δηλαδή για το 2013 το Σάββατο 16 Μαρτίου στην Πλατεία Κεχαγιά έχουν ήδη αρχίσει.

Φέτος, την κύρια ευθύνη των εκδηλώσεων έχει το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας που ανέλαβε και την λειτουργία των τμημάτων του «Εικαστικού Εργαστηρίου Άμφισσας». Σύλλογος γνωστός για την διαχρονική του παρουσία σε εκδηλώσεις του τόπου μας, όπως οι εκδηλώσεις των Φωκικών που ξεκινήσαμε πριν από 30 χρόνια περίπου ή η αναβίωση του «Σαλωνίτικου κομιτάτου» στα τέλη της δεκαετίας του '70.

Η εκδήλωση της «Νύχτας των στοιχειών» τα αρχικά χρόνια της ζωής της διοργανώνονταν από το σύλλογο μας που ήταν άλλωστε και ο αρχικός της εμπνευστής, στην συνέχεια όμως μέσω του Εικαστικού Εργαστηρίου και της συμμετοχής άλλων συλλογών, των καθηγητών και μαθητών αλλά και πολλών φίλων που προσέφεραν εθελοντικά εργασία σε διάφορους τομείς γιγαντώθηκε και αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση της πόλης μας που κύριο γνώρισμα της εκτός από την συναρπαστική ατμόσφαιρα του μύθου είναι και η μαζική συμμετοχή του κοινού που αποτελεί βέβαια και το κλειδί της επιτυχίας της εκδήλωσης.
Ακριβώς γι' αυτό το λόγο επιδίωξη μας και φέτος είναι η «Νύχτα των στοιχειών» να οργανωθεί και να πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερων συνεργατών. Παλαιότερων, που η εμπειρία τους είναι πάντα πολύτιμη και νέων, που οι φρέσκες ιδέες τους θα δώσουν νέα στοιχεία και ολοκαίνουργιο χρώμα στην εκδήλωση.
Ήδη στο αρχικό κάλεσμα για την έναρξη των εργασιών ανταποκρίθηκαν αρκετοί φίλοι και η ομάδα ολοένα και μεγαλώνει.
Όλοι οι παραπάνω αποτελούν την  «οργανωτική επιτροπή της Νύχτας των στοιχειών 2013» και συναποφασίζουν για την οργάνωση και την διεξαγωγή της εκδήλωσης. Όσοι φίλοι ή φίλες επιθυμούν να λάβουν μέρος στην προετοιμασία ή και στην διεξαγωγή της εκδήλωσης μπορούν απλά να επικοινωνήσουν μαζί μας.
Για τις ανάγκες της εκδήλωσης δημιουργήθηκε ένας επίσημος λογαριασμός στο facebook με το όνομα: οργανωτική επιτροπή «Η νύχτα των στοιχειών 2013» και ένας ιστότοπος στη διεύθυνση:  www.harmaina.gr μέσα από τους όποιους θα εκφράζεται επίσημα και ενιαία η οργανωτική επιτροπή.  Επίσης για την ανταλλαγή απόψεων και υλικού υπάρχει η ομάδα fb: «Η νύχτα των στοιχειών». Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσουν αναλυτικές ανακοινώσεις τόσο για την εκδήλωση προετοιμασίας της Παρασκευής 15/03, όσο και για την κορύφωση του Σαββάτου 16/03, σχετικές με προγράμματα, στολές, ομάδες εργασίας κ.α.
Φίλες και φίλοι, η συμμετοχή μας είτε στην προετοιμασία είτε στην εκδήλωση είναι απαραίτητη και αποτελεί την κύρια συνιστώσα της επιτυχίας. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος σας περιμένουμε  κοντά μας για να μας μείνει αξέχαστη «Η νύχτα των στοιχειών»!!!

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

«Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου