Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Δράση καθαρισμού της παραλίας Καραβόμυλου από τον ΟΜΦΙΔΑΣ και φορείς της περιοχής ( Κυριακή 9 Ιουνίου)

Προσθήκη λεζάντας
Στις 15 Δεκεμβρίου 1972, η Γενική Συνέλευση του OΗΕ θέσπισε την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο να υπενθυμίσει στους κατοίκους του πλανήτη ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι άμεσα συνυφασμένο με το μέλλον των οικοσυστημάτων. Είναι όμως πια γεγονός ότι η όξυνση των περιβαλλοντικών προβλημάτων δεν χρειάζεται επετειακές αφορμές για την ενεργό συμμετοχή μας και δράση για την επίλυσή τους και την προστασία του περιβάλλοντος. Στη σημερινή πολιτικο-οικονομική συγκυρία.  το φυσικό περιβάλλον, από κοινό αγαθό χαρακτηρίζεται «προϊόν προς πώληση”.

Φέτος, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Όμιλος Φίλων του Δάσους με τον Μαλιακό-SOS, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Καραβομύλου και με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Δήμου Στυλίδας, οργανώνουν καθαρισμό της παραλίας του Καραβόμυλου, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 και ώρα 10.30 το πρωί. Συνάντηση στην ταβέρνα Αντωνόπουλου.


 Ο Μαλιακός κόλπος είναι πηγή ζωής για τη Φθιώτιδα. Η προστασία της ποιότητας του θαλάσσιου οικοσυστήματος, η διαφύλαξη του αλιευτικού καταφυγίου «Λιβάρι» και η διεκδίκηση της προσβασιμότητας στις ακτές είναι δικαίωμα όλων μας, που κινητοποιεί την υποχρέωση και την ανάγκη συνεργασιών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Μαλιακού.

 Το σύνθημα μας ας είναι πάντα : συστράτευση στην προστασία του περιβάλλοντος και στο δικαίωμα και στη δυνατότητα του τόπου μας να αναπτυχθεί με ήπιους τρόπους, συμβατούς με την έννοια της αειφορίας και του σεβασμού στη ζωή.

ΟΜΦΙΔΑΣ

ΜΑΛΙΑΚΟΣ  SOS
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ  ΚΑΙ  ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ  ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου