Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

"Ιωνικά 2013- Μικρασίας μνήμη" , Νέα Μαγνησία Λαμίας (13-15 Σεπτεμβρίου)

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Ν. Μαγνησίας, Η Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας, το Πνευματικό Κέντρο Αγίων Κων/νου και Ελένης Ν. Μαγνησίας και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, συνδιοργανώνουν τα «ΙΩΝΙΚΑ 2013 - ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ ΜΝΗΜΗ» στη Νέα Μαγνησία Λαμίας στις 13 -15 Σεπτεμβρίου..

Ενα τριήμερο μνήμης, θρήνου, αλλά και ελπίδας για όσα τα χρόνια διδάξαν τον ξεριζωμένο Ελληνισμό.


Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου με αγώνα δρόμου παίδων και ενηλίκων στις 6 το απόγευμα και φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των Ακαδημιών ποδοσφαίρου του Μαγνησιακού και της Λαμίας στο Γήπεδο Νέας Μαγνησίας. 

Το Σάββατο  14/9 στις 8 το βράδυ στην πλατεία της Ν. Μαγνησίας θα παρουσιαστεί το μικρό θεατρικό δρώμενο «Όσα μπορεί ο ουρανός τόσα μπορεί και η μάνα», που αποτελεί δραματοποιημένη μαρτυρία μιας Μικρασιάτισσας μάνας, σε απόδοση Σωτήρη Τσιρώνη.
 
Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας θα παρουσιάσουν την υμνητική και θρηνητική παράσταση «Οι Πρόσφυγες», του εκπαιδευτικού Ιωάννη Τζήκα και σε απόδοση του Καθηγητή, Σωτήρη Χούπα. Παίζουν ερασιτέχνες ηθοποιοί από την θεατρική ομάδα της Νέας Μαγνησίας.

Το τριήμερο εκδηλώσεων περιλαμβάνει και πολύ μουσική και παραδοσιακούς χορούς από τις αλησμόνητες πατρίδες, με  συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Νέα Μαγνησία.
 
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου