Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Εκδήλωση της ΒΙΟΖΩ στην Ανθήλη: Οικοαυτάρκεια και Παραδοσιακή Διατροφή

Monsanto, McDonalds, Coca-Cola, Condex Alimentarius… Παγκόσμιοι διατροφικοί κίνδυνοι που μπαίνουν καθημερινά στη ζωή μας, κερδοσκοπούν σε βάρος μας ταΐζοντας μας με «νόμιμα» δηλητήρια. 
 Βιταληά vs Hamburger
Η λύση έρχεται από τα παλιά με όχημα την σοφία των προγόνων μας. Με την επιστροφή μας στην παραδοσιακή διατροφή, στην «μεσογειακή δίαιτα» και αξιοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία, μπορούμε να ελέγξουμε την διατροφή μας και να ενισχύσουμε την υγεία μας.
Η Μεσογειακή διατροφή είναι πρώτα και κύρια η Τοπική Διατροφή. Ο κάθε τόπος μπορεί να θρέψει σωστά τους κατοίκους του! Για χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι κατανάλωναν Οίνο, Άρτο, Ελαιόλαδο και Φέτα. Τα εξύψωσαν, τα έκαναν θεούς και θρησκεία, τα οποία είναι και η βάση της Μεσογειακής Διατροφής.

 Αυτό ήταν και το θέμα στην εκδήλωση -συζήτηση που διοργάνωσε η ΒΙΟΖΩ την Παρασκευή το απόγευμα 31 Ιανουαρίου  στην Ανθήλη Λαμίας. Ο Γιώργος Κωστής πρόεδρος της ΒΙΟΖΩ με επιστημονικά επιχειρήματα και τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού  απέδειξε τη μεγάλη διατροφική αξία των προϊόντων της Μεσογειακής διατροφής: σταφύλι και οίνος, σίτος και άρτος, πρόβειο γάλα και φέτα. Παράλληλα συνεχίζεται από τη ΒΙΟΖΩ  η συγκέντρωση επιστημονικών στοιχείων για την τεκμηρίωση της διατροφικής αξίας του ελαιόλαδου και της ελιάς. Πολύτιμα προϊόντα της διατροφικής μας κληρονομιάς τα οποία μπορούμε να παράγουμε στον τόπο μας, εξασφαλίζοντας την οικο-αυτάρκεια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου